Tърсене по
  • Театър БХАЛГ представя Шоу-лекция за щастие
    Театър БХАЛГ представя Шоу-лекция за щастие

Щастие! Що е то?


Състояние, миг от вечността или просто понятие? Всички го търсим, но не всеки го намира? Знаем какво значи, но ни е трудно да го обясним? Някои твърдят, че са го открили, но защо ли след малко усещат, че им липсва? На всички тези въпроси ще ви отговори екипът на „Шоу-лекция за щастие“. Програмата е базирана изцяло на някои от текстовете на Иво Иванов от книгата му „Кривата на щастието“, като характерните за шоу-спектакъл средства и елементи, като песни, танци, аудио-визуални ефекти и др., придават развлекателен характер на сценичната адаптация.


Авторът е добре познат на българските читатели с невероятните си статии, които скромно са определяни като текстове „за спорта, вселената и всичко останало“. Творчеството на Иво Иванов, наричано още „Спортен екзистенциализъм“, е една уникална проекция на умението му да разказва истории, които нежно и деликатно докосват най-чувствителните струни в човешката душа.


Вдъхновението, силата, завладяващата мотивация и човещината, които бликат между редовете на „Кривата на щастието“, мотивираха част от колектива на Театър БХАЛГ да пресъздаде магията на текстовете и да ги адаптира за театралната сцена под формата на лекция. Не се притеснявайте – няма да бъдете изпитвани след това. Гарантирано е обаче, че ще бъдете поне една идея по-щастливи и усмихнати…


Участват: Златко Христов, Йоан Величков, Калоян Велинов и Александър Цветков
Режисура и адаптация: Але Ксандър
Муз. оформление и аудио ефекти: Мартин Тасков и Але Ксандър
Мултимедия, визуални ефекти и монтаж: Златко Христов
Хореография и костюми: Але Ксандър


Билети можете да закупите на касата на театъра или тук.