Tърсене по
  • Театрален фестивал „Панаир на младите“
    Театрален фестивал „Панаир на младите“

 "Х панаир на младите"
SITE-SPECIFIC THEATRE 
5 проекта| 5 дни| 5 локации 


За 10-а поредна година Младежки театър „Николай Бинев“ организира ежегодния театрален фестивал „Панаир на младите“. След успеха на миналогодишното издание и тази година Панаирът е посветен на SITE-SPECIFIC театъра.


Младежки театър ще оживи 5 нетрадиционни пространства, като продуцира реализирането на 5 проекта, избрани на конкурсен принцип. Те ще се осъществят в 5 специфични локации в театъра, за 5 дни в рамките на Панаира – от 1 до 5 октомври.


И тъй като SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от специфично пространство, то публиката ще навлезе във вътрешността на театъра, за да се потопи в театралните преживявания. Пространствата, които иначе са недостъпни, сега ще бъдат отворени за публиката по време на фестивала. Така например едно от представленията ще се осъществи под кръга на Голяма сцена, където се помещава механизацията за въртене. Друго е климатичната инсталация, която подава въздух за цялата сграда. Ще бъдат включени и нови пространствата, невиждани до сега от масовата публика.


Традиционно, по време на Фестивала, ще бъдат организирани и 2 концерта в „Клуба на актьора“ на изгряващи български музиканти.


Всички желаещи да участват могат да кандидатстват с проектите си от 20 юни до 20 август като попълнят и изпратят формуляра за кандидатстване.


Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.


Очаквайте повече подробности и пълните условия за участие на сайта на Младежки театър „Николай Бинев“ както и във Фейсбук страницата наПАНАИР НА МЛАДИТЕ и МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР.