Tърсене по
  • Tech Noir в Groove Music & Art, Пловдив
    Tech Noir в Groove Music & Art, Пловдив

Tech-Noir е нов проект, включващ в себе си класически заглавия в киното и съвременна електронна музика, представен веднъж месечно, под формата на 6-часова феерия от светлини и електронни звуци. Всеки месец тематичните събития ще представят по един филм, който е заснет през последните три десетилетия.


В действителност Tech-Noir или Film Noir (от фр. "черен филм") представлява и хибриден жанр в киното, който започва да се разпространява в началото на 80-те години, и е разпонаваем от онези филми с луди учени, страшни същества и обстановка, която те кара да се чувстваш малък в големия индустриален град. Създаването на по-точна дефиниция е тема на противоречия, която продължава дори до сега. Според някои кинокритици това е труден за описание феномен, но каквото и определение да се даде, това е жанр, който разчита на различни похвати от кинематографията, като тенденцията към използването на малко светлина и сенки, нестандартни композиции и различни визуални техники.


Tech-Noir вечерите ще допринесат с меланхолична нотка от предварително подбрана екранизация, така както и саундтракът към музиката, вдъхновена от филма, в комбинация с друга клубна музика, която не фигурира в крайния кинопродукт, обещават организаторите.


На 22.02 пред Пловдивската публика в Groove Music & Art ще бъде представено второто издание на Tech Noir, посветено на един римейк от 2014 г., а именно - Robocop. Въпросното нео пънк кино заглавие, чието действие се развива в недалечното бъдеще, проследява погрома на голяма международна компания, paзpaбoтвaща инoвaции в изĸycтвeния интeлeĸт и poбoтиĸaтa.


61632


Зад проекта - Tech-Noir стои Alexx K, лице което намира своето място в местната клубна сцена, не толкова като Dj, а повече като меломан. Alexx K е изключително отдаден и привързан към по-различната клубна музика, способна да пренесе слушателя в друга реалност.


Не пропускайте възможността да присъствате на второто парти от поредицата Tech-Noir, тoзи петък (22.02.2019) в Groove Music&Art - мястото в Квартал Капана, което въплъщава в себе си съвременно изкуство, интересна музика и разбира се приятелска атмосфера.


Следете събитието във Фейсбук!


***