Tърсене по
  • Трифон Зарезан във винарските изби на Мелник
    Трифон Зарезан във винарските изби на Мелник

Винопроизводителите от Мелнишкия регион ви канят да се потопите в света на лозарството и винарството по случай празника на Свети Трифон Зарезан!


Изби в района на Мелник, Петрич и Сандански широко отварят вратите си за посетители на 11 - 12 февруари! Ще можете да се включите в турове и беседи из винарните, по време на които ще научите повече за производството на вино, за местните и международните винени сортове, както и за хилядолетната винена историята и традиции на Мелнишкия регион!


Ще има много вино, ритуал по зарязването на лозята, фолклорни програми и още много изненади! Препоръчваме предварително да се свържете с всяка винарна, за да заявите посещението си. Приемат се индивидуални посетители и организирани групи. Участниците са:


Винарска изба Вила Мелник – с. Хърсово
Биовинарна Орбелус – с. Кромидово 
Винарска изба Рупел – с. Долно Спанчево
Винарска изба Орбелия – с. Коларово 
Винарска изба Синтика – гр. Сандански 
Имение Зорница – с. Зорница


Можете да съчетаете обиколката из избите с посещение на град Мелник и празника на Мелнишкото Вино „Златен Грозд“, който също ще се проведе на 11-12 февруари. Там ще откриете фестивал на местни професионални и домашни винопоризводители, много музика, вкусни регионални ястия и гостоприемни механи и хотели.


А ако се нуждаете от карта на Мелнишките Винените Маршрути, можете да я откриете тук