Tърсене по
  • Цикълът концерти „Дипломация и музика“ в зала България
    Цикълът концерти „Дипломация и музика“ в зала България

Камерната сцена на зала България приветства новия сезон с багри от концерти и много музикално настроение.


През септември започва цикълът концерти „Дипломация и музика“посветен на 140 години дипломатически отношения на България с водещи европейски страни.


И през този сезон Камерна зала България ще зарадва почитателите на класическата музика с програма, обхващаща всички жанрове на камерното изкуство.


66293


На 24 септември започва музикалният цикъл „Дипломация и музика“, посветен на 140 години дипломатически отношения между България и водещи европейски страни. Първият концерт е с музиката на Русия. Солисти ще бъдат пианистите Виктория Василенко и Сергей Редкин, а в програмата са включени произведения от С. Рахманинов, С. Прокофиев и М. Плетньов.


66292


На 25 септември пианистката Анжела Тошева ще представи творби от Шопен, Барток, Равел и Берио.


66291


30 септември е резервиран за любителите на Хайдн и Пиацола, които ще звучат в изпълнение на струнен квартет Credo в състав Ивайло Данаилов - цигулка, Милен Максимов – цигулка, Христо Аролски – виола и Петър Кушлев – виолончело. Концертът е посветен на юбилея на лютиера Апостол Калоферов, изработил инструментите на музикантите.


През октомври публиката ще има удоволствието да чуе София квартет, Струнен квартет „Филхармоника“, както и цигуларката Наталия Тодорова, пианиста Васил Начев, и рецитал на флейтистката Гергана Иванова - носител на Гранд При на 7-ми Международен конкурс „Наследниците на Орфей“ 2019. На рояла ще ѝ партнира Татяна Божко.


66290


Всички събития са с начален час 19:00ч., а билети за концертите могат да се закупят от касата на Филхармонията, както и онлайн на EPAY-GO.