Tърсене по
  • Ултра крос триатлон „Лъвско сърце“
    Ултра крос триатлон „Лъвско сърце“

12-ЧАСОВ ТРИАТЛОН СРЕЩА СПОРТА С ТРАКИЙСКАТА КУЛТУРА В СТРАНДЖА


Трасето на „Лъвско сърце“ минава през 4 природни резервата и 12 светилища


Започна регистрацията за ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, който ще се проведе на 2 септември за вторапоредна година в района на Странджа планина и Приморско. Над 12-часовото предизвикателство очаква всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация, които са готови да премерят сили със себе си, но и да попият от богатото културно и природно наследство по трасето.


Желаещите могат да се запишат за самостоятелно или отборно участие на уебсайта на събитието. Ранната регистрация е до 31 май.


„Лъвско сърце“ е първото по рода си състезание в България – участниците минават през природните забележителности на 4 резервата и покрай 12 тракийски светилища, преплетени в приключение с обща дистанция от 140 км. В регламента са включени традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: плуване в залив Перла - 3 км, планинско колоездене из Странджа - 116 км и бягане в резерват Ропотамо - 21 км. Тази година, освен индивидуалното, ще има възможност и за участие на щафетен принцип в отбори по трима.


Състезанието е отворено за мъже и жени над 18 години, като миналата година събра над 50 участници. Тогава победители станаха Христина Козарева при жените - с време 9:07:24 часа и Емил Стойнев-младши при мъжете, който взе разстоянието за впечатляващите 07:11:11 часа.


Целта на събитието, съчетало спорта на открито с мистична култура и природа, е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско“ сърце!


Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ и Община Приморско.


Вижте кратко видео от издание 2016-та


ТРАСЕ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ


Първият етап доближава плувците до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория - колоездачите прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап води бегачите в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.


СРЕЩА НА ЖИВО


Желаещите да участват ще имат възможността да научат повече подробности за събитието и да говорят със самите организатори по време на предстоящата прожекция на филма за състезанието, наречен „Цената на мечтата“. 20-минутният филм, създаден от студио Never Stopping Productions, ще бъде представен на 21 май в Приморско като част от празненствата за 20-тата годишнина на Община Приморско.


Всичко за състезанието следете в официалния сайт или във фейсбук.  


***


ФИЛМЪТ ЗА „ЛЪВСКО СЪРЦЕ“ ВЕЧЕ Е В ИНТЕРНЕТ
24-минутната продукция показва какво е да участваш в първия ултра крос триатлон у нас


След успешна премиера в телевизионния ефир, филмът за първото издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“ вече е достъпен безплатно онлайн. Почитателите на спортовете на открито и на триатлона могат да усетят реалната атмосфера на състезанието, както и красотата на нестандартното трасе като гледат късометражния филм „Цената на мечтата“ тук.


24-минутното професионално видео, продуцирано и създадено от студио Never Stopping Productions, представя емоциите на организатори и състезатели около провеждането на първия ултра крос триатлон в България. „Лъвско сърце“ се провежда в района на Приморско и Странджа и скоро предстои и второто му издание – на 2 и 3 септември 2017г.


Филмът е полезен за желаещите да участват в състезанието, които още не са се записали. Те могат да добият практическа представа както за трасето - от страхотните кадри от дрон, така и за конкретни възможни препятствия и съвети за правилната настройка – от интервютата с опитни участници в ултра крос триатлона. Ще видят интересни персонажи, които са се включили в „Лъвско сърце“, ще усетят изключителния дух на ведрост и спортсменство, който завладява всички участници и организатори по време на състезанието и сякаш се увеличава с натрупването на умората и препятствията.


Над 12-часовото предизвикателство е за всички, които са достатъчно мотивирани, за да премерят сили в плуване, планинско колоездене и бягане, но и искат видят повече от богатото културно и природно наследство на района.


Желаещите могат да се запишат за самостоятелно или отборно участие на уебсайта на събитието – www.lionheart.bg Регистрацията продължава още само 2 дни - до 18 август, петък включително.


Състезанието се реализира благодарение на Община Приморско, Adidas, Bryzos, RAM Bikes, DoppelHerz, Българска федерация триатлон, EkoToi, Geopan, ComNet, Изворна вода Бачково, Захарни заводи, еЛек, Red Bull и Пистови спасителни служби.


***


145 УЧАСТНИЦИ В УЛТРА КРОС ТРИАТЛОНА В СТРАНДЖА


 „Лъвско сърце“ привлече отново всички победители от първото издание 


Общо 145 участници ще се включат във второто издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, което ще се проведе на 2-ри и 3-ти септември в района на Странджа планина и Приморско. Предизвикателство ще постави на изпитание състезатели с опит в плуването, планинското бягане или колоездене в две категории – индивидуални атлети и щафетни отбори от трима. Те ще трябва да преминат трасе с обща дистанция от 140 км. в рамките на 12 часа и 30 минути.


В категория Ултра (индивидуално) ще се състезават 64 мъже и жени, докато в щафетата ще включат 81 състезатели в 27 отбора от по трима души. Дамското участие също е силно - 7 състезателки ще се включат в индивидуалната надпревара, а в категория „Щафета“ са 14 общо, като има един изцяло женски отбор. 


„Радваме се, че всички медалисти при мъжете и жените от миналата година ще участват отново. Това показва, че са уверени, че си струва да дойдат, че ние сме предложили нещо, достатъчно да мотивира тези добри спортисти, които подбират в кое състезание да участват през сезона“, споделя Филип Шавов от организационния екип. „Също толкова сме доволни и от регистрацията на нови състезатели – това доказва, че състезанието е атрактивно, а ние само трябва да го поддържаме и развиваме като ниво. Това и правим сега“, допълва той. 


Организаторите споделят, че има и голям интерес към състезанието от страна на доброволци, желаещи да се включат в организацията и провеждането на събитие с такъв мащаб. От „Лъвско сърце“ приканват всички, които имат желание и се чувстват достатъчно мотивирани, да се присъединят като доброволци чрез регистрация в уебсайта на състезанието.  


Желаещите да станат част от ултра крос триатлона могат да се запишат на уебсайта на събитието – www.lionheart.bg Всички любители на спорта и предизвикателствата също са добре дошли на плаж Перла в Приморско да подкрепят атлетите и да споделят с тях емоциите от изпитанието.