Tърсене по
  • Уроци по катерене в Рила
    Уроци по катерене в Рила

„Бороспорт“, съвместно с двама от най-опитните катерачи в България Виктор Варошкин и Мартин Марков, организира уъркшоп, посветен на сигурността в катеренето. Занятията ще се проведат на 16 и 17 септември от 10 до 17 часа на скалите на обект "Водохващането" в Рила. Минималната възраст за участие е 5 години, а записването ще става в Borovets Adventure Center срещу символичната такса от 10 лв. Застраховката ще струва на участниците допълнителни 4 лв. на ден. Сборният пункт ще е в Borovets Adventure Center, откъдето групата ще тръгне в 9.30 за „Водохващането“. Заниманията започват в 10.00 часа.


Уъркшопът е част от програмата на Borovets Climbing&Mountaineering за Лято 2017 и ще събере малки и големи катерачи, начинаещи и напреднали. През първия ден ще има демонстрации за начинаещи и урок по използване на осигурителни устройства. През втория ден заниманията ще са за напреднали, като отново ще има катерене, но ще се изпълняват и технически по-сложни операции като спускане на пострадали самоизвличане по въже. Мартин и Виктор ще обяснят алгоритмите за поведение в критични ситуации.


50904


От Боровец призовават участниците да бъдат облечени в спортни екипи, съобразени с температурите през септември в Рила. Който има лична екипировка е добре да я донесе, а за останалите ще бъде осигурена от „Бороспорт“.


50906