Tърсене по
  • Nordic Soundscapes - вечер на скандинавската инди и електронна музика
    Nordic Soundscapes - вечер на скандинавската инди и електронна музика

Вечерта, посветена на скандинавската инди и електронна музика, с трето издание на 18 февруари в TELLMEBAR!


Nordic Soundscapes отново събира под софийското небе феновете на скандинавската инди и електронна музика в събота, 18 февруари. Селекцията ще се върти около представителите на скандинавската сцена, а именно Röyksopp, Trentemøller, PrinsThomas, LittleDragon, ToddTerje, Lindstrøm, Múm, Bjork, GusGus, LuluRouge, LykkeLi, Kasper Bjørke, МØ и още много имена, идващи от северните страни на Европа – Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия и Дания.


През последните години, скандинавските страни се превръщат в гореща точка на експерименталната, алтернативната и независима музикална сцена, характерна с меланхолично, отнесено звучене, съчетано със забележителни вокали, около която е съсредоточена и селекцията на martin и sayulke, чиито сетове преплитат мелодичен хаус, хиптнотичен поп, електроника и диско.


Martin е меломан и движещата сила на artnewscafe, подбира изцяло музика на заведението, както и част от плейлист-а на онлайн радиото LMEY. Отдавна е фен на скандинавско звучене, а сетовете му варират в различни стилове и винаги подбира музиката си спрямо атмосферата и настроението на околните. Има изяви, както в Пловдив, така и в София в барове като ClubFargo, ClubVoid, BarKICK'S, JulesVerne и др.


Sayulke, съосновател и част от dj състава на аудио-визуалния колектив МЕЛФОРМАТОР, харесва многообразието в музиката, като предпочита основно електронното звучене. Обича добре композирания микс, но за него най-важна е емоцията, която се създава чрез музиката. Скандинавскoта звучене винаги е било определящо за вкуса му, а сред любимите му изпълнители се нареждат имена като Kiasmos, Samaris, GusGus, , WhoMadeWho, Royksopp, Trentemoller, легендарните SigurRos и много други.

TELLMEBAR се намира на ул. Иван Вазов 12
Начало:22:00
Вход: 5 лева


Допълнителна информация около събитието следете тук