Tърсене по
  • Велоразходка „Неделя на колела”
    Велоразходка „Неделя на колела”

Неделната Велоразходка е социално събитие с цел всички почитатели на велосипеда да покарат безопасно заедно из парковете на София, като съчетаят своята разходка с популяризацията на велосипеда и това да водим активен начин на живот в свободното си време. Събитието е с организационен характер, с което молим да се придържате към следните насоки за постигане на целите му.


Събиране: 10:45ч. на ез. Ариана
Тръгване: 11:00
ч.


Участниците се придържат към водачите, които водят и помагат групата да се придвижва безопасно по кръстовища и светофари.


Водачите са винаги първи, като водят колоната, определят нейната скорост и посока, поради което никой не ги изпреварва.


Участниците трябва да се стремят да не разкъсват групата. По парковите пътеки, групата се движи в колона по един и при разкъсване са възможни загубвания.


Резервната гума е необходимост на всеки един велосипедист, както и помпа и лепенки за да може да я смени и да настигне групата. За съжаление групата няма как да чака един участник, с което спомагаме за нейното сменяне от компетентен веломеханик.


Всеки участник в социалното събитие носи отговорност за себе си и своите действия! Екипа на Сдружение Велоразходка” не носи отговорност за участници, които нарушават законите на България Организацията в събитието има единствена цел – Безопасност” за всички по време на Велоразходката.


Усмивката, доброто настроение, и позитивните емоции са водещ елемент в събитието.


Маршрут: 15 км. +/- 2 км.
- Борисова градина
- Ловен парк
- Южен парк