Tърсене по
  • Vola open air обяви имената на някои от изпълнителите и от тазгодишното издание
    Vola open air обяви имената на някои от изпълнителите и от тазгодишното издание

Ако все още не си чувал за него, то Vola open air има голяма вероятност да се окаже онази глътка свеж микс от аромат на гори и живописни гледки с качествена музика на некомерсиални творци, които ще те спечелят с автентичност, стил и майсторство в нещата, които създават. 


По всичко личи, че осмото издание на фестивала, което ще се проведе на 16-и и 17-и юли, ще бъде още по-вдъхновяващо, особено сега, когато сме зажаднели за хубави емоции. Организаторите на фестивала не ни спестяват добрите новини и вече разкриха част от музикалните изненади, за да повдигнат настроението отсега.


Започваме с двама млади и иновативни артисти, които са свежи акценти в програмата на Vola open air ’21 и няма да те оставят безразличен към музиката, която създават!


Той е Kurt Kolev – цветен, провокативен и на моменти екзотичен, който със замах смесва експерименталното с поп, под влияние на вейпъруейв, хаус и хип-хоп. Дебютният му албум „Рамония” е интересен музикален колаж, преплитащ темите за следите от социализма, младостта и остаряването, парти културата и самотата. Понякога ироничен, понякога дълбоко искрен – Kurt Kolev със сигурност ще те предразположи да усетиш нещата по различен начин.


Тя е безкрайно обаятелна и макар, че може да те опари, повярвай ни – KOPRIVA си заслужава! Вдъхновена и обогатена от участието си като фронтмен в електронното дуо GO’TOUCH’T и в психеделичното трио „Слонът на принцесата”, през 2017 г., KOPRIVA се появява като лична музикална вселена в стил „електро-поп”, примесен с психеделични и етно елементи, движена от идеята, че любовта не е най-силното чувство, тя е най-естественото!


Продължаваме със звуково-музикалното приключение Ropotamo Co, които ще ни отведат някъде между изпълнението и изследването, преливайки между ambient, cosmic folk, dub, psychedelic tribal. Техният игрив, но професионален подход, преплитащ акустичното с електронното, ще въвлече посетителите на Vola open air ’21 в нещо на пръв поглед непретенциозно, но дълбоко, смело и приказно. 


Downshift Collective ще внесат funk, hip-hop, nu jazz, reggae и dub звучене към преживяването ни на връх Околчица.  Александър Георгиев – китара, Цветан Чобанов- кийборд/саксофон и Михаил Люлев – вокал, които заедно със Стефан Цеков на барабаните ще ни предразположат спокойно да се насладим, на нещата, които обичаме – добра музика в добра компания. 


Организаторите дават сцена и на мистериозния Fortinbrass, който се качва на сцената на Vola open air ’21 с амбициозната задача да открие естествената среда на стария, прашен и суров звук на blues, jazz, soul и funk парчета, но този път на открито. Той е вдъхновител на тематични музикални поредици като Something Different, Funk Is What You Don’t Play, ’Cross The Tracks (We Better Go Back) и други, но няма да откриете нищо негово в интернет пространството, защото харесва директната комуникация с публиката.


Добре познат благодарение на своите 20 години на микрофона с X-Team и 15 години на грамофоните с TAKT DJs, без съмнение STARTERAs ще допринесе по най-добрия начин за върховно изживяване на фестивала! Бийтмейкър, саунд дизайнер, DJ, BBoy и MC – този микс от умения и дух ни карат да го очакваме на сцената с голямо нетърпение, за да се насладим на качествени рими и въвличащ бийт под открито небе.


Билетите за Vola open air са на цена 25 лв. и могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bg, а новините около фестивала може да следите през Facebook страницата или на официалната интернет страница на феста. Тази година ще има възможност да се насладим на случващото се и с директно излъчване на живо, благодарение на подкрепата на Национален фонд „Култура”.


Vola open air’21 дава заявка за незабравимо преживяване, изпълнено с отлична музика, която винаги е привличала и стойностна публика. Организаторите са повече от ентусиазирани, макар и затрудненията около пандемията, да осигурят максимално добро преживяване за всички!