Tърсене по
  • WakeЪп! фестивал - България
    WakeЪп! фестивал - България

Шестият WakeЪп! България Фестивал се задава!


За все по-нашумяващата днес тема за пробуждането се говори от години. Именно тя е движещата ни сила вече шест лета. През този период осъзнахме, че пробуждането е индивидуален процес и всъщност е въпрос на личен избор.

И докато в ежедневието не можем да сме изцяло себе си заради безкрайното разделение от политика, религия и общество, WakeЪп! България създава почва за израстване на колективно съзнание. Преживяването на фестивала обогатява заради това, че на едно място се срещат култури и алтернативни начини на живот, които по принцип не се смесват.

Основната идея на нашия фест/събор/сбор е да събере за няколко дни в планините хиляди преследвачи на мечтите, които да заживеят заедно сред природата и под звездите.

Културно наследство:
- Грънчарството е занаят с традиция по българските земи от хилядолетия насам. В програмата на WakeЪп! България 2016 отново ще присъства работилница за грънчарство.
- Един от най-древните български обичаи е нестинарството. В миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа – Българи, Кости, Бродилово. Според някои изследователи корените на ритуала се крият в езическото минало на тези земи и произхождат от култа към Слънцето при траките. Потомствени нестинари от село Българи ще вземат участие на фестивала.
- Тепана вълна
- Firether
– Паноптикум
– Айляк Cycling
– Body, Mind & Soul Training


35902

Лекциии:
– Духовните ни водачи

За деца:
– Наука за деца
– Умничета


35901

Музика:
- Baildsa от Гърция ще ни залеят с вълна от балкан ска!
- Теодосий Спасов и Иван Шопов са сред гостите ни тази година с нов проект.
- Protonica е съвместен проект на двама австрийски и немски диджеи, които ще направят три часа лайв на WakeЪп! 2016.
- Радваме се сме да споделим, че бандата Foltin идва в България за WakeЪп! България 2016.
- Balkan Khans е нестандартен проект обединяващ разликите в културата на поколения, произход и етнос по българските земи, които ще участват на фестивала.
- Ogi*23 ще са част от фестивала тази година.
- Paraplanner ще озарят четвъртата вечер на фестивала

Можете да се сдобиете с билет тук, както и в касите на място.


Следете актуална информация тук и тук.