Tърсене по
  • "Десант на книгата" Русе
    "Десант на книгата" Русе

Двадесет и осем български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще превърнат гр. Русе в център на съвременната литуратура.


Със своята своеобразна „атака“ от книги и автори, Клуб „Мечтание“ кани всички русенци и гости на града да посетят изложението-базар „Десант на книгата“.  „Десантът на книгата“ е първо по рода си  събитие за град Русе. Проектът се осъществява по програма “Знание и растеж”, реализирана от Фондация “Русе – град на свободния дух”, с подкрепата на Фондация “Еконт”.


Събитието ще се състои на 6 и 7 септември 2019 г. в двудневен формат в парка на Военен клуб – Русе. 


6 септември е предвиден за литература за възрастни и цели да представи новите заглавия за 2019 година.


7 септември е запазен за детската аудитория и ще представи на малките читатели прекрасни и интересни книжки, лично представени от авторите.


Организаторите са панирали още детски работилници-творилници с художници-приложници и музикална работилница с гост-музиканти., а една от изненадите е концерт на Иво Минчев и група „Коприва“


Организаторите от Клуб „Мечтание“ споделиха, че нито едно от децата, участвали в конкурса „Моето въображаемо пътешествие“, или посетили „Десанта на книгата“ няма да си тръгне с празни ръце. Награждаването на участниците от конкурса ще се състои на 7 септември 2019 г.


И не забравяйте – ако имате любима книга и любим герой, ако сте дете (или пораснало такова) можете да дойдете и да ни разкажете за тях, а защо и да не ни покажете.