1000 музея ще са с вход свободен в САЩ тази събота

  • 1000 музея ще са с вход свободен в САЩ тази събота
    1000 музея ще са с вход свободен в САЩ тази събота

Тази събота повече от 1000 музея в САЩ ще отворят вратите си за обществеността безплатно като част от кампания, която има за цел да популяризира отличния избор на културни преживявания, достъпни в цялата страна след месеци на затваряне заради обявената пандемията.

17-ият Ден на музея на живо ще се проведе на 18 септември (събота), който ще бъде първият след отмяната на пандемията от миналата година, тъй като културните дейности и събития се възобновяват. Посетителите просто трябва да изтеглят брандиран билет, за да получат безплатно влизане в музеите, зоологическите градини и културните центрове, като билетът ще важи за още един човек.

Стотици музеи във всичките 50 щата вече са се записали за тазгодишната кампания и се очаква 2021 г. да бъде ударна година. Големите и малките музеи, които участват, включват Музея Грами в Лос Анджелис, Музея на изкуствата и дизайна в Ню Йорк, Музея на къщата Гибсън в Бостън, Националния музей на афроамериканската история и култура в столицата Вашингтон, Залата на славата на Блус в Мемфис и много други. Можете да проверите за най-близкото събитие тук.

Тази година кампанията си партнира с Quaker, за да създаде подарък за училище, в който децата ще имат шанс да спечелят един от 100 научни комплекта на Smithsonian. Има и раздаване на големи награди, в което учители и ученици могат да спечелят екскурзия за своя клас.

Повече информация за изтегляне на билети за Деня на музея на живо е достъпна на уебсайта на Smithsonian.