10 неща, с които да изненадаш майка си на 8-ми март

  • 10 неща, с които да изненадаш майка си на 8-ми март
    10 неща, с които да изненадаш майка си на 8-ми март

Честит празник, скъпи дами! Бъдете обичани и обичащи, раздаващи светлина и добрина, и вдъхновени за вълшебства!

И тъй като за нас 8-ми март е не просто празник на жената, а най-вече на майката, искаме да ви дадем няколко идеи, с които да изразите любов и признателност към майките си. Разбира се, не е нужен повод, за да направите нещо мило и от сърце. Когато и да изберете на изненадате майките си с някое от следващите 10 неща, тя със сигурност ще се зарадва!

Не забравяйте да казвате: "Благодаря", "Хубав ден", "Как си?", "Обичам те" - това са вълшебни думи, които винаги ще стоплят майчиното сърце!

1. Направете ѝ подарък, вместо да го купувате

Сигурно като деца не един път сте правили картички, рисували сте картини или сте измайсторявали нещо друго с ръцете си за майка си. Защо не го направите и сега? Не е нужно да сте големи виртуози в изобразителното изкуство, важното е да правите нещата от сърце. Няма майка, която да не се трогне от подарък, направен от дете ѝ, особено когато то вече е пораснало.

2. Поканете я на обяд/вечеря, сготвена от вас

Още си спомняте вкуса и аромата на мамините гозби? Няма как да е иначе! А помните ли колко пъти тя се е опитвала да угоди на всичките ви капризи за хранене (особено ако сте били по-злояди деца)? Е, тогава защо не ѝ върнете жеста, като я поканите на обяд или вечеря, приготвена от вас и включваща най-любимите ѝ хапвания? Бъдете сигурни, че майка ви ще е много щастлива и горда с вас!

3. Подарете ѝ време за нея

Майките са хората, които най-често жертват личното си време, за да го посветят на другите членове на семейството. Зарадвайте я с някоя женска процедура, която знаете, че харесва, но все няма време да си направи. Запишете ѝ час за масаж, маникюр, фризьор. Ако сте жена, можете да отидете заето. Все пак няма нищо по-ценно от времето, споделено с любимите хора.

4. Цветя, цветя, цветя

Те никога не излизат от мода. Няма майка, чието сърце да не се стопли от красивото цвете, поднесено от нейното дете. Не е нужно да избирате големи и скъпи букети, може да вземете прекрасни пролетни цветя, които сега се продават буквално на всеки ъгъл. Цвете в саксия също е добър вариант, ако майка ви обича да се грижи за растения в дома или градината си.

5. Запишете ѝ специално послание

Много от вас сигурно няма да успеят да видят майка си на 8-ми март. Тогава можете да ѝ запишете специално послание, да ѝ благодарите за всичко, което е направила за вас, да ѝ изрецитирате любимо стихотворение или да ѝ изпеете песен. Изпратете вашия запис на празника и сме сигурни, че много ще изненадате и зарадвате своята майка.

10 неща, с които да изненадаш майка си на 8-ми март

6. Изненадайте я с неочаквано гостуване

Все пак най-хубавото за всяка майка е времето, прекарано с децата ѝ. Отидете ѝ на гости. Отделете от времето си, за да ѝ покажете, че въпреки забързаното ежедневие винаги можете да намерите мигове, които да споделите заедно.

7. Помогнете ѝ

Поинтересувайте се от каква помощ има нужда в момента вашата майка. Дали ще е някаква работа в дома или просто нужда някой да я изслуша - направете го. Нека тя усети вашата подкрепа, както вие сте усещали нейната през годините.

8. Заведете я на интересно събитие

Дали ще е концерт, изложба, театър, кино - изберете това, което ще е интересно за майка ви. Подарете ѝ преживяване, което ще я зареди с добро настроение, ще я накара да се почувства специална и щастлива, че сте помислили за нея и сте се постарали да я зарадвате.

9. Организирайте семейно събиране

Обикновено майките са най-силно свързани със семейството. Организирайте семейно събиране и прекарайте поне една вечер заедно. Сгответе си любимите ястия, играйте семейни игри, разкажете си хубави спомени и създайте нови. Майка ви ще е много щастлива, когато всички, които обича, са се събрали заедно.

10. Кажете: "Обичам те, мамо"

Някои от вас сигурно рядко изричат думите "Обичам те" към майка си. Сякаш това се подразбира и не смятате за необходимо да го казваме толкова често. Повярвайте, няма майка, която да не обича да чува тези думи. Те винаги са  добре дошли!