10 причини да се качите на първия влак в събота сутрин

  • 10 причини да се качите на първия влак в събота сутрин
    10 причини да се качите на първия влак в събота сутрин

Понякога имаме това усещане, че предстои един уикенд, изпълнен с едно голямо нищо. Никакви планове за концерти, кино или изложби. Лошо време, а на всичкото отгоре всеки е някъде другаде. Не ви ли се е искало в такъв един уикенд да идете сутринта на гарата и да се качите на първия възможен влак и да слезете на някоя случайна спирка? Ей сега ще пробваме със следващите 10 причини да ви се прииска.


Причина 1: Защото нямате нищо за губене. Така или иначе се очертава стоене пред телевизора, по-добре се пробвайте дали няма да излезе нещо по-вълнуващо.

Причина 2: Защото не изисква голям бюджет. Пътуването с влак все още е най-евтиното в България (не, стопът не се брои). Да не говорим, ако имате студентска или пенсионерска карта за намаление.

Причина 3: Защото приключенията са на пътя. А не на фотьойла. И освен това рядко идват сами да почукат на вратата ви.

Причина 4: Защото може да попаднете на точното място. В точния момент. С други думи, да е денят на събора на някое китно село. Или кметът да има рожден ден. Или да има безплатен концерт и вино в центъра на града. Абе това е приключение – знам ли какво ще стане!

Причина 5: Защото най-хубавите неща не се планират. Случайността е далеч по-добър планьор от вас.

Причина 6: Защото в пътуването с влак има романтика. Спомняте ли си Одата за българския влак? Да, знаем, че има много неща, които не са както трябва в българските железници, обаче по-добре просто да се наслаждаваме на хубавите неща. Докато ги има.

Причина 7: Защото поне веднъж трябва да направите нещо лудо. (Не важи за тези, дето всеки ден правят по нещо лудо). Иначе един ден какво ще разправяте на внуците си?

Причина 8: Защото има и други като вас. Които хващат случайни влакове. Може да се срещнете. А тези хора винаги са интересни (ето, можете да съдите по себе си, например).

Причина 9: Защото този влак може да е теснолинейката. Добре де, не е много вероятно, освен ако не живеете на някоя от гарите по маршрута й, обаче пък колко хубаво би било, ако е така!

Причина 10: Защото в понеделник някой ще ви пита „Какво прави уикенда?“. И ще се спука от завист, като разбере какъв авантюристичен съботно-неделен живот водите.

Стига сън до късно! И после да разкажете как е било :)

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътешествия, идеи за еднодневни разходки, близки и далечни маршрути и срещи с пътешественици!