10 силни емоции, които да изпитате на път

  • 10 силни емоции, които да изпитате на път
    10 силни емоции, които да изпитате на път

Защото ако пътувате и всичко си върви по мед и масло, има опасност единствената емоция, която ще изпитате, да е умопомрачителна скука. Всяко истинско приключение включва не само радост и въодушевление, но и страх, отчаяние, ужас... За да е пълна гамата от силни емоции, които ще изпитате, вижте нашия топ 10.

Страх

Защото ако не се страхувате, вероятно сте пълен идиот. Страхът съществува, за да ви спасява задника в ситуации, които застрашават живота ви. Ако видите, че пиян шофьор кара автобуса, в който се возите, по-добре е това да ви причини страх, граничещ с ужас, да слезете и да се наслаждавате на живота.

Оставане-без-дъх

Има много начини да постигнете това невероятно чувство на оставане без дъх, което се случва рядко и точно затова е толкова ценно. От скок с бънджи през пейзаж, който е сякаш от друга планета, до онзи миг, когато си казвате: „Не мога да повярвам, аз наистина съм в Тайланд!“.

Благодарност

Предизвикваме ви да отидете в чужбина и да се върнете, благодарни за всички тези малки неща, които имате в собствената си страна, но вероятно приемате за даденост. Като безплатния Wi-Fi навсякъде, например.

Съчувствие

Ако пътувате до страни като Индия, Филипините или голяма част от Африка, навсякъде по улиците ще ви следват просяци с лица на такова отчаяние, че ще ви се иска да давате по монета на всеки от тях. Може би си мислите, че колкото повече пътувате, толкова повече ще претръпвате към гледката, но е по-вероятно да ви става все по-тъжно. Съчувствието е част от вашето разбиране за мястото.

Любов

Пътешествието ви няма да е истински осмислено, ако не изпитате силна любов – независимо дали е към мъж/жена, към град, държава или просто ще осъзнаете колко ви липсват приятелите и семейството. Почти сигурно е, че ще срещнете любов под някаква форма.

Отчаяние

Понякога имате чувството, че нещата се случват твърде бавно, а служителите на летището/хотела/митницата са отчайващо некомпетентни. Усещането, че сте в задънена улица е всепоглъщащо, но най-хубавата част е, че рядко продължава твърде дълго и облекчението след това е истински балсам за душата.

Наслада

Да, просто е, но понякога просто трябва да спрете Земята, да слезете и да обърнете внимание на малките хубави неща, които ви се случват всеки ден. На късмета, че хванахте влака в последната възможна секунда, на разминаването на косъм с отмяна на полета заради снежна буря, на милия собственик на ресторант, с който се разговорихте за рецептата на ризотото ви...

Отвращение

Ако се отправите на път в източна или южна посока (голяма част от Азия и Африка, както и Южна Америка), е много вероятно да се срещнете с неща като хлебарки в ресторанта, бълхи и плъхове в хотелите и огромни паяци... хм... навсякъде. Отвращението може да не е задължителна част от вашите странствания, но добавя оттенък към колорита на мястото. Добре де, негативен оттенък, но все пак...

Независимост

Това е едно от най-хубавите усещания – да се чувстваш независим от всичко и всички, да пътуваш така, както ти харесва. Ако сами избирате маршрута си, ще можете да усетите смисъла на свободата.

Тъга

Когато ви стане поне мъничко тъжно за дома, знаете, че ще се приберете с удоволствие. А когато ви стане поне мъничко тъжно за Сицилия, знаете, че ще почнете да се оглеждате за самолетни билети. Такъв е кръговратът на пътешественика.