10-те най-странни вещи, откраднати от хотели

  • 10-те най-странни вещи, откраднати от хотели
    10-те най-странни вещи, откраднати от хотели

Да си вземеш нещо за спомен от хотела, в който си отседнал, си е почти традиция. Дали ще е пълен комплект шишенца с шампоанчета или халат, за да се избършеш след като си използвал съдържанието на шишенцата – важното е с празни ръце да не си тръгваш.

Според изчисления на Американската асоциация на хотелиерите кражбите на гостите струват на хотелите около 100 милиона долара годишно. Освен кърпи, чехли и батерии от дистанционното на телевизора, клиентите понякога се сдобиват и с далеч по-мащабни хотелски сувенири.

Ето десет от най-странните вещи, откраднати от хотели, според проучване на британския вестник Телеграф. Някои почти заслужават аплодисменти заради безразсъдната храброст на крадците:

1. Картина на Анди Уорхол на стойност 300 000 долара.

2. 3,5-метров модел на самолет Конкорд. Интересно как никой не е забелязал момента на изнасянето му от хотела?

3. Комплект оръжия.

4. Огромно пиано. Трима души се облекли в работни дрехи, разходили се из фоайето на хотела и накрая изнесли от него пианото на колелца.

5. Обзавеждане за баня. Един от гостите на берлински хотел си тръгнал заедно с части от хидромасажния душ, крановете, мивката и тоалетната чиния.

6. Препарирана глиганска глава. Гост на хотел в Бирмингам е заловен, докато се опитва да излезе с глиганската глава на рамо. След това неговите приятели я купуват и му я подаряват за сватбата му.

7. Минибар. Много хора си тръгват със съдържанието на минибара, но един клиент на дубайски хотел оставил бутилките и взел хладилника. Заедно с дивана.

8. Мраморна камина.

9. Средновековен меч.

10. Куче, което се оказало домашният любимец на собственика на хотела.