10 вдъхновяващи идеи за 2020 г. за творчески личности

  • 10 вдъхновяващи идеи за 2020 г. за творчески личности
    10 вдъхновяващи идеи за 2020 г. за творчески личности

Всяка година хората правят своите планове за Нова година и са решени да направят предстоящите 365 дни най-добрите си досега. 

Мнозина мислят да зачестят ходенията във фитнеса или да вкарат финансите в ред. Но като творческа личност може да имате различни цели. Ако се борите с какво да се съсредоточите през 2020 г., имаме идеи за Нова година, които художниците, фотографите, дизайнерите и майсторите могат лесно да възприемат.

Едно от най-важните неща за тази година е да изброите и следите целите си. Ако го направите в началото на годината, ще ви даде по-ясна картина за това, което искате да постигнете. Но не е достатъчно просто да напишете няколко идеи и да ги оставите настрана. Поемете ангажимент да преразглеждате тези цели от време на време - независимо дали е седмично или месечно, за да видите как напредвате и какво трябва да промените.

1. Направете списък и следете целите си. Проучванията показват, че хората, които си записват целите, са по-склонни да ги постигнат. Но докато големите мечти са хубави, справянето с тях може да ви накара да се почувствате сякаш целта е непосилна. Ежедневната производителност с дългосрочни планове, които ще ви помогнат да се придвижите към целите си всеки ден по управляем начин, е най-добрият ви вариант.

2. Присъединете се към професионална група или присъствайте на събития, където ще бъдете с други съмишленици творчески души. Общуването с хора, които имат идентични или подобни занимания може да ви се отрази чудесно. Обменянето на идеи и разговорите за изпълнени проекти и планове ще ви вдъхнови.

3. Разгледайте нов аспект на своето поле за изява. Има ли нещо във вашата област, което винаги сте искали да опитате? Изучаването на различен подход или техника не е просто забавление, то може да бъде и полезно. След като го знаете, можете да го интегрирате в текущата си работа и да занесете портфолиото си на места, за които никога не сте мислили до сега.

4. Направете специално място, на което да работите. Ако имате място, направете някои пренареждания и направете пространство, посветено на създаването на вашите произведения на изкуството. Дори и само едно бюро, декорирано от вас, е чудесен начин да ви накара да мислите по-творчески.

5. Посетете галерии, занаятчийски пазари - всичко, което е във вашето поле за изява. Излезте от студиото си и вижте какво правят и други хора. Ако сте художник, предизвикайте себе си да присъствате на повече изложби в галерии. За производителите винаги е полезно да посещават занаятчийски пазари, за да видят как другите хора продават своите стоки.

6. Потърсете вдъхновението офлайн. Разглеждането на Instagram може да бъде вдъхновяващо, но може да ви обезкуражи и да ви накара да се почувствате зле от проекти и кариери на други хора. Оставете телефона и таблета си, затворете лаптопа си и потърсете вдъхновение офлайн - независимо дали това е в музей, проучване на градската среда или на поход. Вижте какво ви хваща окото и помислете как може да вдъхнови работата ви.

7. Прочетете още книги. В допълнение към намирането на вдъхновение офлайн, друга идея за резолюция е да прочетете още книги. Те биха могли да допълнят вашата творческа практика или да са напълно несвързани с нея - кой знае, може да добиете някои знания, които можете да използвате в работата си.

8. Присъединете се към група във Facebook за хора от вашия бранш. Това е друга форма на работа в мрежа, макар и дигитална, която може да ви помогне да създадете смислени връзки с други хора от вашата индустрия. Facebook има хиляди групи за всички видове рекламни послания. 

9. Присъствайте на конференции и семинари. Конференциите и семинарите могат да бъдат финансов ангажимент, но ако можете да си го позволите, те са ценни (и забавни) възможности да срещнете съмишленици, да научите най-новите техники и да разберете проблемите, които засягат вашата индустрия.

10. Страхувайте се и го направете така или иначе. Има много причини, поради които се страхувате да  предприемете следващата стъпка в творческата си практика. Едно от най-големите е, че „просто не е подходящият момент.“ Никога няма да има „подходящ момент“, така че е най-добре просто да започнете. Ще се радвате, че сте го направи.