10 вдъхновяващи мисли за пътуването от Антъни Бурдейн

  • 10 вдъхновяващи мисли за пътуването от Антъни Бурдейн
    10 вдъхновяващи мисли за пътуването от Антъни Бурдейн

Пътуването, готвенето и яденето вървят ръка за ръка в живота на световноизвестния готвач Антъни Бурдейн.

Ето някои от нашите любими мисли, споделени от Антъни, които ще ви вдъхновят за следващото ви пътешествие (последната ни е любима и се придържаме към нея като към Библия!):

1. Пътуването се състои в невероятното чувство на това да лъкатушиш към неизвестното.

2. Пътуването те променя. Докато се движиш по света и в живота, ти се променяш по мъничко, оставяш следи след себе си, колкото и малки да са те. В замяна животът и пътуването оставя следи върху теб. През повечето време тези следи – върху тялото ти или в сърцето ти – са красиви. Понякога обаче болят.

3. Ако си на 22, в добра физическа форма, жаден за знания и да бъдеш по-добър, призовавам те да пътуваш – колкото се може по-далеч. Спи на пода, ако трябва. Виж как живеят, ядат и готвят другите хора. Учи се от тях – където и да си.

4. Неприятната реалност е, че много места просто не подлежат на описания. Ангкор Ват или Мачу Пикчу например. Те изискват мълчание – като любовна връзка, за която не можеш да говориш.

5. Пътуването невинаги е красиво. Невинаги е удобно. Понякога боли, дори може да ти разбие сърцето. Но няма проблем. Пътуването те променя – трябва да те промени.

6. Колкото повече места виждам, толкова по-голям ми изглежда светът.

7. Мисля, че храната, културата, хората и пейзажите са едно неделимо цяло.

8. Когато попадна в нов град, опитвам да отида на централния пазар още в началото на пътуването си. Отивам там в 6 сутринта, когато хората зареждат за ресторантите си. Там виждаш какво хората купуват и наистина ядат.

9. Не се страхувам да изглеждам като идиот.

10. Когато имате сериозни проблеми с транспорта, най-доброто решение е да седнете да изпиете една студена бира, докато някой друг се справи с проблема.