10 вечни филма за любителите на дивата природа

  • 10 вечни филма за любителите на дивата природа
    10 вечни филма за любителите на дивата природа

Природата е най-голямата магия.

Тя вдъхновява създателите на тези 10 филма, които ще ви накарат да се влюбите още повече в дивата природа.

В тях ще научите повече за нашата планета, процесите, които се случват в нея, но ще видите и природата от романтична гледна точка. Ще научите истинските истории на хора, които откриват отговорите, които ги вълнуват, на път.

Тръгенте на мисловно пътешествие с някой от следващите филми:

Маршът на пингвините 

Филмът разказва за пингвините – животните, които оцеляват при едни от най-тежките условия на планетата. Гласът на Морган Фрийман ще ви преведе през обитанията на тези животни. Филмът ще изпълни сърцето ви с любов и привързаност към естествения свят.

*

Сред дивата природа 

Майсторски режисиран от Шон Пен, този филм разказва истинската история на 23-годишния Кристофър Маккендлес. Филмът е правен по книгата „Сред дивата пустош“ на Джон Кракауер. Кристофър завършва университета Емъри. Въпреки че заявява пред родителите си, че ще следва право, той дарява всички си спестявания от 24 000 долара и се отправя на автостоп пътешествие към Аляска. Сблъсква се със силната на природата и прави всичко възможно, за да оцелее. През цялото време на пътешествието той води дневник, по който е писана книгата, а по-късно направен и филмът.

*

Моето приключение в дивото

Филмът базиран на едноименния мемоар на Черил Стрейд. Тя разказва своята лична история – за пешеходното си пътешествие през дивата пустош, с което се опитва да превъзмогне болката и саморазрушението в живота си. Черил (в ролята Рийз Уидърспун) изминава 1 600 км пеша. На няколко пъти е на ръба на физическото си оцеляване, но пътят, който трябва да извърви към себе си е много по-труден и опасен. 

*

Добра година 

Действието във филма се развива в Прованс. Той директно ви пренася сред безкрайните лозя и мекото слънце на Франция. Героите на Марион Котияр и Ръсел Кроу се разделят с шума и суетата на градския живот, за да поставят едно най-истина добро ново начало.

*

Срещи на края на света

Филмът представя историите на различни хора, живеещи в няколко бази в Антарктика. Проследява дейностите, които извършват там. Документалният филм бързо ще ви омае и няма да можете да откъснете поглед от ледените планини.

*

Плажът

Почти всеки си е мечтаел да попадне на самотен остров. Е, в случая мечтата на героя на Леонардо ди Каприо се сбъдва. Той тръгва само с ентусиазъм и раница на гърба си, за да изследва мистериозен остров край Тайланд, който е смятам за истински рай. Плажът от лентата се казва Фи Фи и се намира в Андаманско море. Забулен в джунгла и покрит с бял пясък, островът от филма ще ви плени. Но рисковете и опасностите, които крие се оказват много повече от приятните преживявания.

*

Седем години в Тибет

Ще се пренесете в магнетичния Тибет, в Хималаите. Именно там животът на 
алпиниста Хайнрих Харер се променя. Същото ще се случи и с вас, ако се осмелите да отидете там. „От края на света започва истинското му пътуване!“

*

Самсара

Филмът е сниман повече от 5 години в 25 държави на 5 континента. В него можете да откриете вечния кръговрат от раждането до смъртта. А след това ще поискате да обиколите целия свят и да го запечатате в съзнанието си.

*

Кон-Тики

Какво ще направите, ако сте на малък, разнебитен сал в средата на Тихия океан? Освен това сте заобиколени от огромни китове, акули и гръмотевични бури. Преживейте едно истинско водно приключение.

*

Пътят

Филмът ще ви отведе по поклонническия път Камино де Сантяго в Испания. По него тръгват бедни и богати, престъпници и монаси и съвсем обикновени хора. Какъвто е главният герой – баща, тръгнал да довърши делото на сина си. След стотиците изминати километри, той прави много повече – открива себе си. Насладете се на красотата на Северна Испания и смисълът на пътуването.