12 незаконни имена за бебета

  • 12 незаконни имена за бебета
    12 незаконни имена за бебета

Или къде да не раждате бебета, ако искате да ги наречете с някое от изброените по-долу имена

В началото на далечната 2011 г. папата обяви война на бебетата с имена на знаменитости, плодове и автомобили, като препоръча на родителите да се придържат към имената от християнския календар.

Но папата не е единственият, който се меси в кръщаването на децата на хората. В някои държави определени имена са били забранявани – заради благоприличие, добър вкус или чисто и просто сухарщина.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116Швеция (Не, не сме заспали върху клавиатурата. Шведска двойка опитала да си кръсти детето така през 1996 г. и според някои съобщения това се чете Албин (не сме сигурни точно как). Родителите искали това име заради строгата политика за имената на Швеция.

Fish и Chips(имена за близнаци) – Нова Зеландия

@ - Китай(Когато имаш над милиард сънародници, не е лесно да измислиш интересно и уникално име. На китайски произнасянето на маймунското „а“ е сходно на „обичам го“)

УудстокГермания (Това име е отхвърлено от специалната служба на Германия, която се занимава с одобрение на имената на децата. Същата служба обаче разрешава дете да бъде кръстено Jazz)

Sex Fruit Нова Зеландия

Петък - Италия (Италиански съд забранил на семейство да кръсти детето си Венерди (на италиански – Петък), тъй като според съдията идва от Петкан от „Робинзон Крузо“ и ще доведе до подигравки с детето. Двойката обаче заплашила, че ще нарече детето си Мерколеди (Сряда).

IKEA –Швеция (обаче Google не е забранено)

Metallica Швеция

Talula Does the Hula from HawaiiНова Зеландия (в груб превод Талула танцува танца хула от Хавай)

Миризлива глава МалайзияМалайзия през 2006 г. е публикуван списък с имена, които не се разрешени и в него влиза Чоу Тоу, което в превод означава Миризлива глава)

АнусДанияДания не просто одобряват имената на бебета. Те имат списък от 7000 имена, от който родителите да си избират. Ако някой иска нещо различно, дори и по-странен правопис, случаят му се разглежда под лупа. В споменатия случай, бихме казали, за щастие).

 

НЛОПортугалия (на португалски звучи като Овнис. Дали са искали да кръстят дете?)