12-те най-добри плажа в Коста Рика (част 2)

  • 12-те най-добри плажа в Коста Рика (част 2)
    12-те най-добри плажа в Коста Рика (част 2)

Коста Рика може да има някои от най-зашеметяващите дъждовни гори и дива природа на планетата, но има и наистина страхотни ивици пясък.

Независимо дали искате да сърфирате сред вълните или просто прекарвате дните си, попивайки слънчевите лъчи, едно е сигурно - Коста Рика е мечтата на любителя на плажовете.

Ето 10 от нашите любими: 

7. Плая Вентанас

Сгушен зад горичка от кокосови палми на централното Тихоокеанско крайбрежие, този полумесец, черен пясъчно-камъчест плаж има сложни скални образувания в двата края и се нарича v entanas (прозорци), тъй като от северната страна има няколко пещери, достатъчно големи, за да се влезе. Звуците на океана отекват през пещерите, когато приливът настъпи - доста е грандиозно за гледане. Тук няма услуги, но можете да вземете крайпътна кокосова вода и закуски от продавачите на плажа.

8. Плая Баригона

Мечтателен, скрит, бял пясъчен плаж на около 30 минути северно от Самара, където не се вижда развитие. Малко е трудно да се намери, но наградата е, че може да имате всичко за себе си.

9. Плая Монтесума

Най-добрият плаж в близост до града е точно на север, където пясъкът е прахообразен. Това е вашето славно място, окъпано в слънчевите лъчи. Температурата е перфектна и рибите са в изобилие. В северния край на плажа потърсете пътеката, която води до залив, известен като Пиедра Колорада. Малък водопад образува сладководен басейн, който е идеалното място за плуване.

10. Плая Сан Хосесито

На юг от Рио Кларо, Playa San Josecito е един от най-дългите участъци от плаж с бял пясък от тази страна на полуостров Оса. Той е популярен сред плувци, гмуркане с шнорхели и слънчеви бани, въпреки че ще го намерите доста претъпкан по време на обяд, тъй като това е любимото място за пикник след гмуркане за туристически компании, които се връщат от Исла дел Каньо. Внимавайте за маймуни.

11. Плая Мансанило

Мансанило - този малък град е оживен аванпост на афро-карибската култура и е останал девствен благодарение на строгите разпоредби за регионалното развитие. През септември и октомври този карибски плаж предлага най-доброто гмуркане с шнорхел в Коста Рика, а близките дейности включват туризъм, гмуркане с шнорхел и каяк.

12. Плая Коколито

Един от най-тихите плажове в този район на Коста Рика, Playa Cocolito е и вашият шанс да видите водопада El Chorro, който се спуска надолу по скала, направо в океана. Това е гореща, двучасова, 12-километрова екскурзия от Монтесума: останете при изгрев слънце, за да забележите много диви животни по пътя. Като алтернатива това е популярна дестинация за конна езда. Водите тук са мечтателен, ирисцентен лазур, с розови скалисти скали, създаващи две привлекателни зони за плуване.