20 идеи за приключения преди да навършиш 30 (част 1)

  • 20 идеи за приключения преди да навършиш 30 (част 1)
    20 идеи за приключения преди да навършиш 30 (част 1)

Пътуването е нещото, което ни зарежда с енергия, положителни емоции, запознава ни с нови места, хора и култури, разширява мирогледа ни. Но докато на гондола из романтичната Венеция може да се разходиш и в по-напреднала възраст, то има някои места и пътешествия, които е по-добре да предприемеш, докато сте млади. 

И кога да приключенсташ, ако не през 20-те си години, когато си енергични, свободни, все още без семейство, за което да се грижите и изпълнена с желание да научиш и видиш всичко, не предприемеш някое екстремно пътуване до далечна планина или парти, което продължава повече от едно денонощие? 

Ето и нашите приключенски предложения:

1. Прекарай пролетната си ваканця в Канкун, Мексико - популярна парти дестинация с много известни клубове.

2. Пътувай из югоизточна Азия, като основни точки на маршрута ти бъдат: Чианг Май, Тайланд, Ангкор Ват, Камбоджа, Лаос, Ханой, Виетнам, Бали и Убуд, Индонезия.

3. Посети пролетния карнавал из улиците на Ню Орлиънс.

4. Известно като Челюстите на сърфа, Мауи е място, което е смятано за едно от най-популярните за сърфисти, които не се страхуват от вълните, достигащи до 36 м височина.

5. Карайте ски сред величествените пейзажи на Швейцарските Алпи.

6. Запознайте се от близо с японските снежни маймуни, които идват да се къпят в горещите извори на японския Джигокудани Яаен-коен в Нагано.

7. Полюлей се на люлката на края на света в Каса де Арбол, Еквадор, от където можете да видите изумителни гледки към вулкана Тунгурахуа.

8. Впуснете се в плажно парти в Лас Вегас.

9. Поплувайте в Ту Соа, създаден от природата басейн с океанска вода, обграден от прекрасни градини, намиращ се близо до селото Лотофага, Самоа.

10. Качи се до точката на дъгата - най-високата точка в национален парк Брайс Каньон,Юта. От там ще можеш да видиш спиращите дъха гледки към останалата част от резервата.

11. Качи се до точката на дъгата - най-високата точка в национален парк Брайс Каньон,Юта. От там ще можеш да видиш спиращите дъха гледки към останалата част от резервата.

12. Летете до Итокотормит, Гренландия - място, до което се стига само с хеликоптер. От там можеш да плаваш по най-дългия фьорд на света.

13. Посети ежегодния карнавал в Рио де Жанейро, Бразилия.

14. Скочи с бънджи от моста Блоукранс - най-високият мост за бънджи скокове, намиращ се между източния и западния нос на Южна Африка.

15. Вози се на балон с горещ въздух над каньона Рио Гранде, Мексико. Може да посетиш карнавала, който се организира всяка година и да летиш с още стотици балони в небето. А защо не и да се отдадеш на индивидуална разходка.

16. Премини над тропическите гори на Коста Рика.

17. Гмурни се в кристално чистите сини води на Австралийското Коралово море, за да видиш Големия бариерен риф.

18. Посети Мачу Пикчу в Перу, за да видиш недокоснатите останки от „Изгубения град на инките”.

19. Плавайте с каяк в залива Фунди, Нова Скотия, където вероятността да срещнете повече от един кит е много голяма.

20. Влезте в пещерата Актун Тиничил Мунал, намираща се в Белизе, която е пълна в древни артефакти като кости и глинени съдове. В нея можеш да видите и цял скелет на близо 1000 години.