25-метрова кула ще разкрива красива гледка в Дания

  • 25-метрова кула ще разкрива красива гледка в Дания
    25-метрова кула ще разкрива красива гледка в Дания

Тази спирална кула трябва да бъде отворена тази пролет и тя ще даде на посетителите панорамна гледка към националния парк „Уаден Сий” на западното крайбрежие на Дания.

Кулата Марш ще се издигне на 25 м над земята и ще има формата на едно стълбище с тирбушон, което завършва високо над обширните приливни площи. Проектиран от Bjarke Ingels Group и в момента в процес на изграждане. След като проектът бъде финализиран при добри метеорологични условия от платформата за наблюдение ще бъде възможно да се види чак до Есбйерг и Ромо.

Марш кулата ще бъде разположена до нова площадка за къщи за автомобили, Camp Marsk, която ще може да побере 125 кемпера. Рецепцията, кафенето, ресторантът и кафенето със сладолед са част от оригиналния античен парк Хйемстед и макар да са изградени от селски и естествени материали с директна връзка с блата точно навън, те са модерно декорирани с уважение към местната архитектура. Има и детска площадка и игрище за мини голф, където семействата могат да се забавляват.

Любителите на природата ще се насладят на националния парк „Уаден Сий”, който е известен със своята невероятна дива природа. В него има кални блатове и солени блата и изобилие от птиции е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалната си в световен мащаб геоложка и екологична стойност. Това е най-голямата приливна система в света, простираща се по бреговете на Дания, Германия и Холандия.

Маршовата кула ще бъде достъпна за всички, тъй като ще можете да стигнете до върха на кулата с асансьор.