3 идеи за игри, които можете да играете на път (част 1)

  • 3 идеи за игри, които можете да играете на път (част 1)
    3 идеи за игри, които можете да играете на път (част 1)

Сигурни сме, че сред вас, пътешественици има доста, които играят игри на мобилните си телефони.

Затова подбрахме за вас няколко, които могат да бъдат играни, когато пътувате извън страната, тъй като не им трябва връзка с интернет.

Вижте кои са те:

1. Once Upon A Tower

Once Upon A Tower обръща наопаки много традиционни елементи в историята и в геймплея. Вместо принцесата във високата кула да чака да бъде спасена от принца, той е мъртъв, а тя е въоръжена до зъби и сама търси спасението. И вместо да се катери нагоре към върха, слиза надолу. По пътя си принцесата трябва да се справя с всякакви чудовища, от огромни тролове, които препречват пътя й, до паяци, които могат да пълзят по стените. Гадните и дори брутални капани по пътя се появяват сякаш от нищото. На всичко отгоре принцесата трябва да бъде доста бърза, тъй като по петите й непрекъснато лети дракон, който изпепелява всичко по пътя си с огнен дъх. Не забравяйте и за един неочакван враг: гравитацията. Докато се спускате надолу, трябва да събирате още злато и различни бонуси, които ви помагат в пътешествието. Всичко това прави Once Upon A Tower невероятно забавна и нестандартна игра, която може да играете дълго време.

2. “Plants vs. Zombies 2”

Оригиналната “Plants vs. Zombiesсе появи през 2009 г. и се превърна в хит, като същото се отнася за излязлото през 2013 г. продължение. За разлика от първата част, която е налична на дузина платформи, Plants vs. Zombies 2 си остана мобилна игра - и днес, 6 години по-късно, продължава да бъде една от най-добрите и забавни стратегии. Целта ви тук е съвсем проста - подредете "зеленчуковата" си защита, за да спрете вълните от зомбита, заплашващи градината ви. Всяка бойна единица има своите уникални особености и умения и макар играта да започва доста лесно, като всяка добра стратегия, Plants vs. Zombies 2 изисква мислене, когато подреждате защитата си. Хубавото е, че към днешна дата там ви очакват нови светове като Дивия запад и Древен Египет, всичките колоритни и пълни с тематични врагове и бонуси. И да, компанията не пропуска случая да тика постоянно пред вас различни микротранзакции, но нито една покупка не е необходима, за да изиграете Plants vs. Zombies 2 докрай.

3. “Pixel Dungeon”

 

“Pixel Dungeonе фантастична ролева игра с ретро атмосфера, която е напълно безплатна. На разпологение имате четири добре познати класа (Warrior, Huntress, Mage, Rogue), с които да започнете вашите приключения в подземията. Всяко следващо ниво ви води по-дълбоко, откривате нови тайни, сражавате се с нови чудовища и трупате нови оръжия и екипировка. ФПикселният дизайн навява спомени за отминали времена на 8-битови игри, но всичко е добре изпипано, за да не дразни свикналия на модерен интерфейс потребител. Допълнителен плюс е, че Pixel Dungeon е съвсем малка като размер, така че може да я инсталирате и пазите на телефона си, без да ви пречи.