4 факта за Валенсия, които не знаеш

  • 4 факта за Валенсия, които не знаеш
    4 факта за Валенсия, които не знаеш

Валенсия става все по-привлекателна и популярна дестинация за пътешествениците – и с право.

Затова подбрахме за вас няколко малко известни факта за този красив испански град.

1. Различна фиеста във всеки месец от годината

Във Валенсия се организира различен фестивал всеки месец, така че може да се насладите на такъв, без значение кога сте решили да посетите този красив испански градПрез март можете да попаднете на множество фойерверки, през имай - на винен фестивал, а през август – на хипи фест.

2. Не се говори на традиционния испански език

Много от имената на улиците във Валенсия са написани на местния език, наречен валенсиано или валенсиански. Това е диалект, много близък до каталонския. Езикът се преподава в училищата 2 или 3 дни от седмицата. Имайте предвид този факт, ако говорите испански език и решите да посетите Валенсия.

3. Не всеки знае английски

Ще се изненадате, но понякога може да се явят трудности, ако искате да си поръчате храна или напитка на английски език. Всъщност много хора, работещи на обществени места, не могат да говорят английски език. Разбира се, това не е правило, което важи за всички заведения и магазини. В историческия център на града, наречен Ел Кармен например е почти изключено да срещнете проблеми при комуникацията.

4. Високата влажност

Топлото слънчево време във Валенсия се характеризира с голяма влажност. Това е и причината месеците юли и август да не са много подходящи за посещение на този испански град. Ако обмисляте да се насладите на Валенсия, най-добре планирайте пътуването си за периода септември-ноември или март-май. Тогава времето е най-благоприятно за дълги разходки.