4 идеи за вълнуващи семейни приключения

  • 4 идеи за вълнуващи семейни приключения
    4 идеи за вълнуващи семейни приключения

Когато пътувате с децата си, винаги почивката или екскурзията трябва да има още нещо. Посещение на увеселителен парк, скитане из тъмниците на древен замък или среща с пирати – името на приключението не е важно. Важни са историите, героите и тръпката.

Ето няколко идеи за семейни приключения, които включват именно тази приказнo-приключенска нишка, която ще заплени децата ви (а и вас) и те с нетърпение ще очакват настъпването на деня на потеглянето!

Закинтос и корабокруширалият кораб

Ако някога сте търсили снимки от Закинтос, със сигурност сред първите резултати е бил корабокруширалият кораб на плаж Навагио. Дотук се стига с круизен кораб или моторна лодка под наем, може да бъде видян и отвисоко, а най-добре – от всички ъгли. Панорамата е повече от божествена! Имайте предвид, че Навагио винаги е претъпкан с хора, отредените 50 минути престой на всеки кораб минават като 5, а малките му бели камъчета бодат като бръснарски ножчета (носете подходящи обувки).

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Закинтос

Приказният замък на Прага

Имало едно време един невероятен замък, разположен на върха на хълм, в който живели кралете на Бохемия. Всеки ден те се разхождали по калдъръмените улици, минавали по красивия мост, под който буйствала река Вълтава и следели какво се случва в кралството им.

И ето че осем века по-късно Пражки Храд е най-големият замък в света и все още прилича на картинка, излязла от книжка с приказки.

Посетете Прага с децата си през април-май за цветни дръвчета или през декември, за да станете част от коледната магия на чешката столица.

Прочетете още от историята на Пражки Храд, а тук вижте най-добрите оферти за пътуване до Прага.

Животните на дивата Африка

Всички детски книжки са пълни с картинки на лъвове, зебри, хипопотами, жирафи – все животни, които в най-добрия случай сте видели в зоопарка. Но ако се окажете насред саваната в Кения или Южна Африка, в джип, пред който на няколко метра стои истински слон, това е истинско приключение!

Тази идея е подходяща за деца над 12 години, не забравяйте ваксините!

Среща с крокодилите в Куба

Освен с прекрасните си плажове и богатия подводен живот, сред който можете да се гмурнете, Куба има и своя по-зъбата страна – крокодилите. За страховитите влечуги разказват още първите преселници на острова, а днес можете да ги видите в някоя от многобройните ферми за крокодили в карибската държава. Едно вълнуващо приключение за малките откриватели на тропическия животински свят.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Куба