4 причини да посетите Буркина Фасо (част 2)

  • 4 причини да посетите Буркина Фасо (част 2)
    4 причини да посетите Буркина Фасо (част 2)

Буркина Фасо е една от най-бедните страни, но има много богата култура и история.

Там ви очакват оживени градове, жива музикална сцена, цветнипазари и невероятнокрасива природа, а най-хубавото от всичко е, че всичко е изключително евтино. И освен това  е изумително евтино.

Името ѝ страна означава „земя на честни хора“ на местния език. Тя е колонизирана от французите и придобива независимост през 1960 г. заедно с много други африкански страни. Името на столицата Уагадугу пък означава „вие сте добре дошли тук у дома с нас“ на местния говор.

В следващите редове ще видите 4 причини, които ще ви накарат да посетите това непознато кътче. Вижте кои са те:

1. Руините на Лоропени

В гъстата гора близо до пазара Лорпени се намират древните каменни стени и руините на единственото място за световно културно наследство на Буркина Фасо. Не е ясно какво точно са ограждали каменните стени, но според учените, руините на Лоропени са най-добре запазеното укрепено селище в цяла Западна Африка.

2. Бобо-Диоулассо

Бобо-Диоулассо е вторият по големина град в Буркина Фасо и е център на търговията, културата и музиката в Буркина Фасо. Там има много неща, които можете да видите и да посетите, като сред тях е Старата джамия, може би най-добрият пример за кална архитектура извън Мали.

3. Върховете в района на Синду

В близост до град Синду се намират някои от най-красивите пейзажи в цялата страна. Там можете да видите внушителни върхове насред сухата савана. Там има възможности за дневни походи или многодневни екскурзии с придружител. Също така районът е идеален за къмпинг, колоездене, пикник или културни обиколки.

4. Ранчото „Назинга“

Ранчоро „Назинга“ е вероятно най-добрият парк в странатаи се намира на юг – в близост до границата с Гана. Ако искате да отидете на сафари, то това е вашето място. Там можете да видите видите антилопи, маймуни, множество крокодили и птици, както и слонове.