5 безплатни летни тура около Димитровград

  • 5 безплатни летни тура около Димитровград
    5 безплатни летни тура около Димитровград

Тази година Димитровград отбелязва 70 години от своето създаване.

По този повод, 70 дни преди годишнината, в продължение на 10 съботи и недели, всеки желаещ, ще може да прекара един прекрасен уикенд в Димитровград!

Със семейство, приятели или любим човек можете да изберете между 5 туристически маршрута, в които да се включите между 24 юни и 26 август.

Разходете се из един град, който е истинска галерия на открито, опитайте местната халва и мед, и други специалитети. Димитровград е пъстра палитра от история и съвремие, която ще зарадва сетивата ви. 

5 безплатни летни тура около Димитровград
Снимка: Община Димитровград


Тук ще се насладите на едно различно пътешествие из монументалното декоративно изкуство. Не пропускайте да посетите обновения Исторически музей и Градска библиотека "Пеньо Пенев", Художествената галерия "Петко Чукурлиев", паметниците в града на Апостол Карамитев, Еньо Вълчев. Разгледайте Пейките, Лампата и още от атракциите на града.
5 безплатни летни тура около Димитровград
Снимка: Община Димитровград


В село Златна ливада пък ще се озовете в най-старата обител в Европа - манастира "Св. Атанасий", където ще се докоснете до магията на божествената красота. Отделете време и за мистичното Светилище на Нимфите и Афродита, където легендата ще оживее сред пищната природа на това уникално място. Но това не е всичко. Очакват ви още изненади и забавления, които ще можете да запечатате само със съзнанието и сърцето си. Заредете фотоапаратите и приключенския дух, за да отнесете от Димитровград пълна торба със спомени.

Ето и петте маршрута, в които можете да се включите:

Маршрут 1 
Забележителностите на Димитровград

дати: 24.06.2017г. и 29.07.2017г.

Маршрут 2
Димитровград – светилище на Нимфите и Афродита, с. Каснаково – с. Крепост - Димитровград
дати: 01.07-2017г. и 05.08.2017г.

Маршрут 3
Димитровград – с. Черногорово – с. Воден – Александровска гробница - Димитровград
дати: 08.07.2017г. и 12.08.2017г.

Маршрут 4
Димитровград – с. Крепост – Монумент „Пресвета Богородица“, Хасково - Димитровград
дати: 15.07.2017г. и 19.08.2017г.

Маршрут 5
Димитровград – с. Крепост – Манастир „Свети Атанасий“, с. Златна Ливада – Димитрвоград
дати: 22.07.2017г. и 26.08.2017г.

Всички маршрути са безплатни. Тръгва се в 10:00 ч. от Исторически музей - Димитровград. Разходката продължава три и половина часа.

Всеки би могъл да избере и да се запише за съответна туристическа разходка по забележителности, най-късно 7 дни преди датата на заявения маршрут.

Записване на телефон: 0391/ 667 87 или в Историческия музей. Всеки маршрут има изработена програма, която можете да научите на горе посочения телефон. Атрактивните турове са предложение най-вече към активните хора за прекарване на вълнуващ уикенд в Димитровград и околностите му. При желание за шопинг в неделя, на прочутия Димитровградски пазар, бихте могли да отседнете в местните хотели.

Ще останете доволни от чудесно прекараните почивни дни в един от най-зелените градове на България. Димитровград ви очаква!