5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации

  • 5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации
    5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации

Ако не разполагате с много средства и не можете да отделите от бюджета си голяма сума за пътувания, ние ще ви дадем алтернатива.

Понякога не толкова известните дестинации могат да се укажат прекрасен избор, който ще ви спести не само пари, но и блъсканицата с тълпите от хора. Те ще ви осигурят спокойствие, прекрасни гледки и страхотни изживявания!

Ето и нашите 5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации:

Лисабон, а не Барселона

5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации

Не можете да си позволите Барселона? Насочете се към Португалия за по-евтини цени и по-малки тълпи. Насладете се на местните морски дарове и вино и гледки към океана. Скитайте по каменните улици и изпитайте очарованието на стария свят. Изживейте всичко това с плажове, средновековни замъци и местни винарни.

Насочете се към Алфама, за да изживеете най-традиционната част от града, след което се отправете към бихатинския пазар на Фейра да Ладра, за да откриете някои скрити съкровища. Гледайте залеза от Castelo de Sa o Jorge, построен през 1147 година.

Бордо, а не Париж

5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации

Пропуснете скъпата столица и се отправете към района на виното. Само на 3 часа от Париж с влак, Бордо е чудесен град, за да получите целия спектър от френския чар без високите цени. Разгледайте лозята и ресторантите със звезда от Мишлен или се придържайте към по-малки винени барове. Ще намерите много възможности за всичко, което търсите.

Искате повече вино? Отправете се към La Cité du Vin, за да разгледате интерактивен музей на виното, преди да се насладите на чаша в бара.

Тулум, не Канкун

5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации

Пропуснете дестинацията за парти в Канкун и се насочете към забавния Тулум. Известен с йога лечения и руините на храма на маите, Тулум е сгушен в южния край на Маи Ривиера. В близост до плажа ще намерите множество бутикови хотели. Насочете се към центъра за художествени галерии, спа, магазини за сърф и такерии.

Вижте Sian Ka'an - биосферен резерват, в който може да видите крокодили, маймуни и котиси. Станете рано, за да видите руините на маите или просто прекарайте деня, разхождайки се на плажовете с бял пясък.

Долината Напа, а не Тоскана

5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации

За романтиката на селската винена страна, погледнете в долината Напа, а не Тоскана. Карайте през хълмовете и викторианските села и се насладете на красиви гледки. Пътуването може да се вмести в дълъг уикенд или няколоко ограничени дни за почивка.

Останете в местно хотелче и се насладете на невероятна гледка към долината. Прекарайте деня, карайки винения влак на долината Напа или вижте долината отгоре в разходка с балон с горещ въздух!

Варшава, а не Лондон

5 бюджетни алтернативи на луксозните дестинации

Избягвайте тълпите в Лондон и отидете в много по-евтината Варшава, за да се заредите с европейската история. С входна такса за музей обикновено по-малко от 5 долара, ще изхарчите много по-малко в този източноевропейски град. Проучването на пешеходни улици е лесно, а общественият транспорт е сравнително евтин.

Разгледайте градските барокови църкви или един от многото музеи като Warsaw Uprising Museum или Неоновия музей. След това се скитайте из Стария град, реконструиран след като районът е бил почти напълно унищожен по време на Втората световна война.