5 идеи за пътуване в България през януари

  • 5 идеи за пътуване в България през януари
    5 идеи за пътуване в България през януари

Нова година, нови приключения! Почерпете се с няколко идеи за пътуване из родината през първия месец на новата 2014-та година! Не ви стигат? Открийте още стотици идеи за пътуване в България (по градове)!



1. Село Светля и сурвакарските игри

Близо до Перник в община Ковачевци се намира китното селце Светля, през което минава живописната река със същото име. Главният път на селото е осеян с красиви къщи, а на площада всяка година на 13 срещу 14 януари се провеждат сурвакарски игри. Вижте още информация за сурвакарските игри.

2. Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник

Обичате да се маскирате, да си попийвате и въобще сте почитатели на веселбата? В такъв случай не пропускайте да се включите в ежегодния фестивал на маскарадните игри в центъра на Перник, който тази година ще се проведе от 24 до 26 януари. Очакват ви много танци, музика, подскачане и неповторими гледки в компанията на кукерски групи от цяла България. Абе изобщо велико изживяване! Пък и всичко това за добра кауза - да прогоним злите духове! Научете повече за Кукери в Перник.

3. Зимни курорти

Зима е и българските планински курорти са отлично място да се радваме на снега. Те предлагат не само великолепни условия за ски и сноуборд, но и спиращи дъха природни гледки, както и възможности за екскурзии до любопитни местенца в околностите. Вижте няколко идеи за приключения в Боровец, Пампорово и Банско.

4. Балонената фиеста в Разлог

В края на януари 2014 г. за трети път ще се проведе Балонената фиеста в Разлог. Следете за актуална информация за уникалното шоу с балони тук!

5. Асеновград и домашното вино

Има много причини да посетите Асеновград. По-специално, на 31 януари ще се проведе традиционният конкурс за най-добро домашно вино, на което винопроизводители от Асеновград и Родопската яка представят мостри за участие в конкурса. Повече за събитието тук.