5 начина да вбесите италианец

  • 5 начина да вбесите италианец
    5 начина да вбесите италианец

Когато ядосате италианец, ще го разберете. Ще го разберете не само по изражението на лицето, но и по ръцете му.

Те ще се мятат оживено, символично ще прерязват гърла, а събраните пръсти ще се поклащат нагоре-надолу под брадичката. Понякога е трудно човек да разбере дали италианецът срещу него е ядосан или изключително се радва да го види. Ако искате да сте сигурни, използвайте някоя от следните идеи, за да накарате нищо неподозиращия жител на Ботуша да пожелае незабавно да ви унищожи.

Използвайте предимството си на пътя

Носят се слухове, че в Италия има правилник за движение за пътищата. Даже се опитват да го прилагат с поставянето на пътни знаци и обозначаването на зони за паркиране. Но в мига, в който италианецът се качи в колата си, всичко отива по дяволите. Коли се движат със 150 км в час по виещ се планински път. През зимата. Мотористи изпреварват отдясно, отляво и както ще ви се стори - дори отгоре. Пешеходци се мятат на платното в най-оживения трафик и очакват да набиете спирачки. И това на всеки 10 метра. Шофьори се освиркват и ръкомахат един на друг, докато карат... обърнати назад към друга кола. Обаче ако изкажете мнението си за неспазване на правилата, чисто и просто си търсите боя.

Пропуснете целувките по двете бузи

В Италия е традиция поздравът на близки и приятели да бъде съпроводен с целувки по двете бузи - бачето. Ако в бързината, не дай си боже, пропуснете да целунете някой, очаквайте кисела физиономия и коментар „Не ме целуна. Помислих, че си ми ядосан!“.

Изкажете предположение, че някоя друга кухня също е вкусна

Хората по целия свят обожават италианската кухня – и с пълно право бихме казали! Самите италианци изключително много се гордеят с храната си. Възможни са коментари от типа на:

- Да, но онзи ден ядох и много вкусно мексиканско ястие.

- Няма по-вкусна храна от италианската.

- Да, но опитвал ли си мексиканска храна?

- Не съм, но италианската е най-вкусната.

Продължете с темата и ще видите прескачащи искри. Предупредени сте.

Юг, Север – все тая

Италия има 20 региона и 110 провинции. Всеки район има собствена кухня, традиции, диалекти. По принцип се смята, че северната част е по-индустриализирана и колкото пò на юг отивате, толкова по-хаотична става ситуацията. Италианците никак не обичат да ги мешате и да правите генерални изводи на базата на срещите си само с неаполитанци, например.

Накарайте ги да чакат

Вероятно сте останали с впечатление, че италианците са една много интересна смесица от мързел и нетърпеливост. Те не бързат, когато се занимават с любимите си дейности, но сложете ги на опашка в пощата или в задръстване, и ще видите съвсем други лица. 

Вече ви се ходи в Италия? Вижте най-добрите екскурзии и почивки в Италия.