5 неща, които да не правим във Франция

  • 5 неща, които да не правим във Франция
    5 неща, които да не правим във Франция

Франция е известна със своите вино, сирене, както и с изтънчените маниери на местните.

Затова ви подбрахме 5 неща, които не е желателно да правите, когато решите да посетите тази страна.

Ето ги и тях:

1. Не пропускайте да поздравите

Никога не пропускайте да поздравите с ръкостискане или целувки по двете бузи своите познати във Франция. Според етикета на поведение трябва да се спрете и да поздравите хостесите в ресторант или продавачите в магазин. Задаването на въпроси към тях също е добре дошло.

2. Не говорете на „ти”

Използвайте учтивата форма, когато говорите с непознати. Също както в Германия, така и във Франция, официално това се възприема за израз на добро възпитание и уважение.

3. Не говорете за пари

Във Франция се счита за невъзпитано да се говори за пари. Няма да впечатлите никого, ако говорите за благосъстоянието си или го демонстрирате.  По-добре се съсредоточетe върху общи теми, които да въвлекат всички присъстващи – култура, туризъм, храна, дори политика и религия.

4. Не подарявайте карамфили

Не подарявайте червени карамфили на французи или когато сте във Франция, тъй като се смята, че носят лош късмет и се свързват със смъртта.

5. Не бързайте с яденето

Не бързайте да се нахвърляте върху храната, когато ви я сервират в ресторанта. Стойте спокойно, докато не се сервира на цялата маса и сервитьорът не ви пожелае „Добър апетит”.