5 неща, които не знаеш за травъл влогърите и блогърите (част 1)

  • 5 неща, които не знаеш за травъл влогърите и блогърите (част 1)
    5 неща, които не знаеш за травъл влогърите и блогърите (част 1)

Сигурно сте попадали на материали на популярни травъл влогъри и блогъри, които са ви навели на мисълта, че те вижеят живот-мечта. 

В следващите редове сме събрали няколко факта за тях, които едва ли знаете:

1. Някои нямат истински дом

Някои от травъл влогрите и блогърите буквално нямат домове – нито собствени, нито под наем. Затова когато поискат да направят пауза от пътуванията си, те наемат стая за около 2 седмици и след това продлжават със странстванията си. Други пък наемат свой дом за половин година, а през другата половина пътешестват. 

2. Обработването на снимките

Повечето травъл блогъри и влогъри обработват снимките си доста преди да стигнат да потребителите. Други все пак са на мнение, че най-добре е кадрите да са по-малко обработвани и да ссе разчита най-вече на избора на правилното местоположение и светлина.  

3. Някои има доста големи доходи

Колкото и нереално да ви звучи някои травъл влогъри и блогъри печелят доста сериозни суми, а не само безплатни престои в хотели. Това се случва най-често чрез публикуване на спонсорирано съдържание в техните профили в социалните мрежи. 

4. Правят фото реквизите

Честа практика е травъл влогърите и блогърите да пътуват със симпатични и забелязващи се предмети като чанти шапки, слънчеви очила, кърпи, сакции за цветя, свещи, храна, коктейли и дори вестници, за да направят кадрите си по- атрактивни.

5. Понякога сами плащат за местата, където отсядат

Понякога травъл влогърите и блогърите предпочитат сами да платят за престоя си на дадено място, за да може да се насладят наксимално на престоя си без да е нужно да се съобразяват с това, че трябва да правят спонсорирани публикации.