5 причини да посетите Монголия

  • 5 причини да посетите Монголия
    5 причини да посетите Монголия

Да, знаем, че не възприемате Монголия като туристическа дестинация, но след като прочетете редовете по-долу, със сигурност ще размислите.

Тази непозната страна крие неподозирани съкровища и затова, ако сте любители на приключенията и малко популярните кътчета по света, това е вашето място. Ето нашите 5 причини защо Монголия си заслужава посещаването.

1. Номадските семейства

Да прекарате вечер със семейство номади, може да се окаже едно от най-преобръщащите житейските ви представи преживявания. Нощуването в малка бяла палатка с приветливи непознати, насред пустошта, определено ще ви извади от комфортната зона и ще ви покаже колко различен е животът на някои монголци. Номадите не притежават много, но определено водят щастлив начин на живот.

5 причини да посетите Монголия


2. Пясъчните дюни

Пустинята Гоби не е известна колкото Сахара, но е специална по свой си начин. Пясъкът ѝ е толкова фин, че когато тичате из дюните, се чува специфичен силен звук, наподобяващ метално бучене (странно, но факт).

5 причини да посетите Монголия


3. Пейзажите

Уникалната природа в Монголия ще ви остави безмълвни и питащи се как въобще е възможно да съществува такава красота. Пясъчни дюни и планини със снежни върхове, подаващи се зад тях, невероятно красиви каньони, и прекрасни червени залези... Всичко това ви очаква в Монголия.

5 причини да посетите Монголия


4. Чингиз хан

Чингис хан управлявал най-голямата империя в историята, обхващала 12,74 млн. мили или иначе казано 22% от сушата на планетата. Навсякъде по света хората го виждат като безмилостен завоевател, но в Монголия той е една от най-почитаните исторически личности. Може да посетите неговия паметник, който изобразява Чингиз хан, яхнал жребец, като това е най-високата статуя на кон в света.

5. Напитките

Ако решите да прекарате време с номадите, определено ще ви предложат някои причудливи напитки като ферментирало камилско и конско мляко, както и силната алкохолна напитка мууншайн.