5 приложения, които ще са ви от помощ по време на път (част 2)

  • 5 приложения, които ще са ви от помощ по време на път (част 2)
    5 приложения, които ще са ви от помощ по време на път (част 2)

Случвало ли ви се е да се губите по време на пътуване в чужбина? А да попадате в затруднени ситуации?

Най-вероятно - да!

Затова ви подбрахме 5 полезни мобилни приложения за пътешественици.


1. TripAdvisor 

Това е едно от най-популярните безплатни мобилни приложения, което да използвате при пътувания. То ви предоставя City Guide за десетки градове и включва подробна информация, джипиес навигация и ревюта за ресторанти, хотели и атракции. Имайте предвид, че може да го ползвате офлайн на вашия телефон или таблет.

2. XE Currency 

Това е простичък и много популярен конвертор за валути, който би ви бил от голяма полза.

3. Google Translate 

На всички ни се е случвало да пътуваме и да не можем да си преведем някоя дума. Добрият стар Google Translate може да ви се притече на помощ. Е, не го питайте за по-сложни изречения или изрази, за да не изпаднете в комична ситуация.

4. WiFi Finder 

Ползването на мобилен Интернет чрез роуминг връзка, в страните извън ЕС, може да ви излезе наистина солено. Ето защо всеки турист би предпочел безплатния уайфай, при който дори връзката е по-добра, отколкото при мобилния интернет. А чрез WiFi Finder бързо и лесно ще намерите къде има платени и безплатни места с безжичен интернет, и ще получите точни указания как да стигнете до там – при това офлайн, тъй като мобилното приложение разполага и с джипиес система.

5. Tripit 

Препоръчваме това мобилно приложение на тези сред вас, които обичат да се водят записки. В този своеобразен дневник на туриста може да записвате резервациите за хотела, самолетните билети и куп друга нужна информация по време на пътуването ви!