5 съвета как да харчим по-малко по време на пътуване (част 2)

  • 5 съвета как да харчим по-малко по време на пътуване (част 2)
    5 съвета как да харчим по-малко по време на пътуване (част 2)

Всички знаем, че пътуването може да се окаже доста скъпо удоволствие.

Затова подбрахме за вас няколко съвета как да си изкарате добре, като същевременно това да не се отрази зле на бюджета ви.

Ето нашите съвети:

1. Бъдете гъвкави относно полетите

Ако не сте със строг график, може да бъдете гъвкави с времето, броя прикачания и избора на седалки. Ако е възможно, проверете дали цената на самолетния билет може да падне, ако промените заминаването си с няколко дни.

2. Пътувайте извън сезона

Често може да намерите по-евтини самолетни билети и хотелски стаи, когато сте извън пиковия сезон на дестинацията, която сте избрали. Няма да се налага да се справяте с големи тълпи, а атракциите все още са си там, но на по-ниска цена.

3. Възползвайте се от обедните менюта

Ресторантите често предлагат специално обедно меню на по-ниска цена от блюдата в стандартното. Може дори да поръчате допълнителна храна, която да запазите за вечеря.

4. Не се хранете близо до туристически атракции 

В някои градове отдалечаването само на няколко пресечки може да намали цените в ресторантите драстично, затова го имайте предвид при избора за място за хранене.

5. Разпределете си бюджет и се придържайте към него 

Знайте кога да спестите и кога - не. Потърсете начин да не прахосвате за ненужни неща, но и да се поглезите по време на пътуването.