5 съвета за по-качествен престой в хотела

  • 5 съвета за по-качествен престой в хотела
    5 съвета за по-качествен престой в хотела

Искате ли да се възползвате максимално от бюджета си следващия път, когато влезете в хотел?

Вижте някои хитрости за по-добър престой и то без да плащат повече за това!

1. Използвайте метода "Отваряне и почистване", за да се спасите от хаоса

Доста хотели прекаляват с размера на информационните брошури, стикери и какви ли не визуални елементи в стаята - от табелата, забраняваща пушенето в стаите до рекламните материали с крещящи лозунги! Не е нужно да гледате всичко това, докато си почивате. Още щом пристигнете, съберете всичко непотребно от стаята в един шкаф и повярвайте - мозъкът ви ще ви благодари! 

2. Осведомете хотела за вашите нужди навреме

Надявате се да получите стая с голяма спалня за вас и вашия партньор, но вместо това получавате две отделни легла? За да не изпадате в такава ситуация, уточнете предварително с хотела, какво е вашето изискване. Най-добре е това да стане по-време на резервацията. Не искате да чувате шума от асансьора - помолете за стая, далеч от него. Можете да изпратите исканията си по мейла, за да ги имате "черно на бяло" и да няма проблем с настаняването ви. 

3. Винаги се присъединявайте към клуба за лоялни клиенти

Ако резервирате в една и съща верига хотели, се присъединете към клуба за лоялност. Така ще спечелите точки за бъдещи пътувания, отстъпки, комплименти от хотела и други приятни глезотии. Можете също така да сте сигурни, че хотелът има вашите данни за контакт, в случай че забравите нещо. 

4. Поръчайте си храна за вкъщи - в хотела

Много хора не знаят, че може да се почва доставка на храна в хотелска стая. Когато сме изморени, за да излизате навън или храната в ресторанта на хотела е прекалено скъпа - поръчайте! Освен това ще можете да си изберете точно каквото ви се хапва, а не да се ограничавате с менюто на хотела.

5. Вземете две ключови карти, дори когато пътувате сами

Връщате се в хотелската стая, след натоварен ден на разглеждане на забележителности, преди да отидете на вечеря. Батерията на фотоапарата ви трябва да се зарежда, но хотелът ви има един слот за ключ за изключване на захранването! По тази причина винаги искайте две ключови карти при регистрация, за да може в стаята ви да има ток, дори когато не сте в нея!

***