5 съвета за това как да направим пътуването си в чужбина по-различно

  • 5 съвета за това как да направим пътуването си в чужбина по-различно
    5 съвета за това как да направим пътуването си в чужбина по-различно

В тази статия сме ви подготвили няколко съвета за това как можете да превърнете пътуването си в друга страна в едно по-различно изживяване. 

Ето ги и тях: 

1. Намалете въглеродния отпечатък, който оставяте след себе си, докато пътувате към желаната дестинация, ако можете. Това ще ви подари едно различно изживяване. Вместо да пътувате на дълги разстояния по въздух, за следващото си пътуване може да изберете дестинации, до които да достигнете с по-екологичните влак или кораб. Може да използвате приложението Eco Footprint, то наблюдава количеството на въглероден диоксид, което вашето пътуване ще остави. 

2. Научете малко от езика, който се говори на мястото, където отивате – това винаги ще ви бъде от помощ. Опитайте се да научите основни и често ползвани думи и фрази от езика на мястото, което посещавате. Така ще можете по-лесно да общувате с местните хора и те със сигурност ще оценят допълнителните усилия, които сте положите.  Има различните сайтове за безплатно чуждоезиково обучение, а и приложението Duolingo също е много полезно и може да ви е от полза при начучаването на нов език. 

3. Станете доброволци – това е един по-малко разпространен начин за пътуване, но той ще ви даде възможност да се потопите в атмосферата на дестинацията ви. Дайте малко от себе си на общността, която посещавате, като  се включите в доброволчески инициативи по време на вашето пътуване. По този начин също ще имате възможността да помогнете на непознати и интересни хора, нуждаещи се от подкрепа, или да работите за опазване на околната среда и дивите животни. Доброволчеството също ще ви накара да се чувствате страхотно! 

4. Отделете време да се запознаете с местните жители – разговорите с тях ще ви помогнат да научите повече за тяхната култура и обичаи, може да бъде обогатяващо преживяване за всички замесени. Вие не само ще създадете някои интересни приятелства, но и ще можете да разгледате автентични местни жилища и обичаи, нокакто и да разкажете за себе си, своята култура и начин на живот. КакЕдин от най-лесните начини да го направите е да отседнете в малък семеен хотел, обикновено на такива местна собствениците са много отзивчиви и общителни. 

5. Подкрепете местното производство – когато си купувате продукти от локални магазини и производители, вие вкарвате парите си в джобовете на хората, които се нуждаят от тях. А именно местните малки търговци. Подкрепата на местния бизнес също така гарантира, че ползите от туризма остават в рамките на общността, която посещавате. Направете си едно пътешествие до пазара на града и се опитайте да се запознаете с произхода на продуктите, района, където са отгледани, и всичко останало, което ви интересува.