5 страни за истински приключенци

  • 5 страни за истински приключенци
    5 страни за истински приключенци

Има някои места в света, които са станали синоним на приключение.

Сигурни сме, че и сами можете да изброите някои от тях. Сега обаче искаме да ви предложим не толкова популярни дестинации, които обаче ще ви гарантират много адреналин по време на пътешествието!

Нека да започваме!

Азербайджан

Разгледайте екзотичната земя между Европа и Азия, която сякаш е на границата между реалност и фантазия. Азербайджан може да ви изглежда доста цивилизована страна, особено град Баку, но тука има много приключения, които чакат да бъдат открити. В земята между Кавказките планини и Каспийско море можете да се отдадете на пешеходен туризъм или планинско колоездене. Пейзажите и хората, които ще срещнете по пътя си, ще останат дълго в съзнанието ви.

5 страни за истински приключенци

Ел Салвадор

Това е перфектното място за любителите на сърфа, черните плажове и дълбоките гори! Освен това тук можете да се спуснете в истински, действащ вулкан. Република Ел Салвадор, в Южна Америка, очаква всички приключенци. В нея се намира най-малката нация в Централноамериканския провлак. Там тихоокеанските вълни се разбиват в черни пясъчни плажове, зловещи вулкани и впечатляващи национални паркове. 

5 страни за истински приключенци

Габон

Габон - страна със зашеметяващи пейзажи и богато биоразнообразие! 3/4 от територията ѝ все още е покрита с гъста тропическа дъждовна гора. Ако сте изследователски настроени, ще отриете много лагуни, планини, закрити с облаци, скалисти плата, буйни реки, дълбоки каньони. Ако сте дошли до тук, не пропускайте Националния парк Loango. Отправете се към плажовете на парка, за да видите хипопотамите на вълнолома. "Гмурнете се" в гората в Националния парк Ивиндо. Тук ще се почувствате тясно свързани с дивата природа.

5 страни за истински приключенци

Зимбабве

Високи планински и атрактивни сафарита по сушата и водата, Зимбабве има фантастичния навик да надминава очакванията на всички пътешественици. Буйните реки и дивата природата са двете неща, които ще останат за дълго в съзнанието ви. Не пропускайте възможността да обиколите част от тези прелестни и пеша!

5 страни за истински приключенци

Камерун

Извисяващи се върхове и безброй пътеки за разходка пеша, с велосипед или с лодка по някоя от криволичещите реки - Камерун е пълен с физически предизвикателства. Тук ще можете да видите активни вулкани, както и най-голямата планина в Западна Африка. Страната все още не е препълнена с туристи, така че побързайте да я посетите. 

5 страни за истински приключенци