5 странни неща, забранени в различни страни (част 1)

  • 5 странни неща, забранени в различни страни (част 1)
    5 странни неща, забранени в различни страни (част 1)

Съществуват какви ли не странни закони в сразлични кътчета на света.

Днес сме ви подготвили няколко действия, които могат да ви донесат глоба на различни места в света.  

1. Тичане в Бурунди 

Сутрешният джогинг е много полезен за здравето, но не и ако сте в африканската страна Бурунди, където буквално можете да бъдете арестувани с за подобно нещо. Може да ви прозвучи странно, но в тази страна тичането се възприема като „военно действие“! Причината е, че от години местното население използвало тичането като акт на протест – хиляди души се събирали по улиците, тичали, пеели, говорили си и протестирали срещу авторитарния режим на президента Пиер Нкурунзиза. Така той решил да постави подобни действия извън закона и от март 2014 г. тичането в страната е забранено. 

2. Uber в Колумбия 

Услугата Uber стана изключително популярна на много места по света, но очевидно в Колумбия не я долюбват много-много (поне колумбийските таксиметрови шофьори и местните власти). В тази страна са забранили използването на неофициалните таксита на Uber. 

3. Жълти тениски в Малайзия 

Жълтите дрехи не са забранение в Малайзия и можете спокойно да ги носите – с изключение на жълтите тениски. Носенето им е забранено от 19 февруари 2016 г. Причината е, че много хора излизат с такива тениски на протестите през август 2015 г. Местните жители се бунтували срещу корумпираното правителство. Това е и причината да обявяват тениската извън закона. 

4. Шумни обувки в Италия

Ето нещо наистина странно – преди няколко години властите в Капри са приели нов закон, който се грижи за спокойствието на местните и останалите туристи. Тамошните власти са забранили шумните обувки (скърцащите сандали, потракващите токчета и т. н.) 

5. Шофиране без дрехи в Тайланд

Независимо колко топло е в Тайланд, дори и не си помисляйте да шофирате само по бански. Задължително трябва да сте облечени, когато шофирате или карате колело. В противен случай може да ви бъдат наложени санкции.