5 суеверия свързани с пътуване от цял свят (част 1)

  • 5 суеверия свързани с пътуване от цял свят (част 1)
    5 суеверия свързани с пътуване от цял свят (част 1)

Всяка нация има своите особеност що се отнася до суеверия и традиции при пътуване. 

В следващите редове ще прочетете за някои от най-необичайните от тях. Вижте кои са те:

1. Испания

Испанско суеверие гласи, че трябв да избягвате тръгването на път във вторник, тъй като го смятат за лош ден за това. Най-вероятно причината се корени във факта, че това е денят на Марс – бога на войната, котйо се свързва най-вече с катаклизми и бедствия.

2. Русия

Според руско суеверие преди да тръгнете на път, след като напълните куфара си с всичко необходимо, трябва да седнете за минута-две, за да си съберат мислите. Освен че гарантира успешно пътуване, това според тях помага и да не пропуснете да вземете нещо важно. Ако въпреки всичко се случи така, че забравите някоя важна вещ, то в никакъв случай не трябва да се връщате обратно да я вземете, а вместо това ледва да ссе обадите на ваш близък, който има ключ от апартамента ви, за да ви я донесе. Другата опция, разбира се, е да пътувате без забравеното. Руснаците обаче смятат, че връщането за някоя вещ. Ще доведе до проблеми при пътешествието.

3. Финландия

Според финландските традиции, ако искате да случите на хубаво време, през нощта преди пътуването, трябва да внимавате да не убиете паяк макар и случайно. Местните вярват, че това може да предизвика буря.

4.  Китай

Китайците си имат специален свещен талисман, който им гарантира успешното пътуване. Според традициите той трябва да бъде поставен в багажа, за да изпълни функцията си.

5.  Португалия

Поверито в Португалия поверява винаги, когато се тръгва на път, хората да пъхат в портфейла си и изображение на Свети Кристофър/Христофор, тъй като той е смятан от католическата и православната църква за покровител на шофьори, пътници и моряци.