6 атрактивни хостела в исторически сгради

  • 6 атрактивни хостела в исторически сгради
    6 атрактивни хостела в исторически сгради

Хостелите са най-евтиният възможен начин за нощуване в чужбина, ако изключим напълно безплатния вариант на каучсърфинга.

Техният вид и услуги зависят от страната, в която се намирате, и близостта им до центъра на града, в който сте, но някои от хостелите предлагат един по-различен бонус на туристите и пътешествениците.

Хостелите, които днес се помещават в исторически сгради, добавят специфична атмосфера от отминало време и по този начин обогатяват преживяването.

Вижте 6 от най-атрактивните хостели в исторически сгради по света.

1. Maverick Hostel

Будапеща

35030

Унгария е страна, където по принцип можете да се насладите на богато историческо минало, при това на сравнително поносими цени в сравнение със западните държави.

Един от най-добрите примери за това е възможността за отсядане в хостел като Maverick. Ако някога сте се чудили как са живели европейските аристократи в миналото, просто трябва да влезете през внушителното антре на бившето имение на Хабсубргската династия.

Въпреки че хостелът има модерен вид, историческата му стойност е запазена, а всички забележителности в центъра на унгарската столица са на 15 минути пеша. Рецепцията работи 24 часа на ден, има включени безплатен чай и кафе, бельо и кърпи за баня, а цените варират, според това в каква стая ще спите.

2. YHA St Briavels Castle

Глочестършър, Великобритания

35026

За да влезете в този 800-годишен замък, трябва да минете през порта с тройна решетка, после през уединен двор и накрая през двор с висока стена. Отваряйки дървената врата в Западната кула, ще се озовете в ловната резиденция от 13-и век на крал Джон.

Хостелът-замък е историческа забележителност в района, която е запазила своята автентичност – към замъка има параклис, ешафод и килия, където можете да преспите, ако си платите. Освен това в замъка има ресторант, класна стая и стая за конференции.

3. YHA Beverley Friary

Йоркшир, Великобритания

35029

Този бивш мъжки манастир се намира в Източен Йоркшир, в сърцето на град Бевърли, и е доста близо до океанския бряг. Външният вид на хостела веднага ще предизвика асоциации сред любителите на литературата с „Кентърбърийските разкази“ на Джефри Чосър, но мебелировката вътре е доста съвременна. Ако си падате по разходки на открито, можете да се разходите из околностите на града или да постетите съседния Хъл.

4. Ottawa Jail Hostel

Канада

35028

Едва ли някой от нощувалите преди години в затвора Карлтън Каунти Гаол в центъра на канадската столица е предполагал, че някой ден хората ще си плащат, за да спят в неговите килии.

В 21-ви век хостелът-затвор разполага с единични или общи килии, както и традиционни стаи. Вътре имате право на безплатни Wi-Fi и закуска, а автентичните места от затвора не са за изпускане – запазена е стаята, в която осъдените на смърт са изчаквали да дойде време за екзекуцията им, както и ешафод.

За щастие, те не са били използвани от 1972 г., но вие можете да си направите затворническа снимка и да идете сами да се убиете в бара на хостела. През лятото има и летен бар в градината.

5. Bacharach Hostel

Германия

35027

Отсядането в този хостел в историческия замък Сталек в долината на Рейн, може да е много добро решение, ако искате да си направите пътуване назад във времето. Самият град Бакарак е в средновековен стил с дървени къщи, красиви дворове и привлекателни таверни по улиците.

В хостела има възможност за преспиване в единична стая със собствена баня или в общи стаи с общи бани. В сощото време има големи общи помещения, а в бившата рицарска зала могат да се поберат до 100 души.

6. Fauzi Azar Inn

Израел

35031

Хостелът пресъздава автентичната атмосфера на 200-годишно арабско имение в сърцето на Назарет. Сградата някога е била собственост на семейство Азар, който са били едни от най-богатите в северен Израел и това си личи – таванът е ръчно изрисуван, а дворът е с големи арки. Хостелът предлага безплатен Wi-Fi, закуска и десерт, а наблизо е библейската провинция Галилея. Освен това от хостела всеки ден предлагат безплатен тур из Стария град.