6 домашни игри, с които да забавлявате кучето (и себе си)

  • 6 домашни игри, с които да забавлявате кучето  (и себе си)
    6 домашни игри, с които да забавлявате кучето (и себе си)

Условията на извънредно положение се отразяват както на нашето ежедневие, така и на това на домашните ни любимци.

И ако обичайно с настъпването на пролетта се увеличава времето, което те прекарват навън, то тази година явно ще се наложи разходките им да се сведат до минимум.  Затова и днес решихме да ви представим няколко забавни игри, чрез които да разнообразите, както тяхното, така и своето ежедневие. Ето ги и тях:

1. Бягане с препятствия

За целта трябва да разполагате с малко повече свободно пространство, като например широк коридор. Разчистете всички чупливи и ценни предмети оттам, а след това наредете няколко възглавници или други средно високи предмети от бита, които да играят ролята на препятствия.

2. “Магически чаши”

За целта ще са ви необходими три чаши (порцеланови или пластмасови), които задължително трябва да са непрозрачни. Ще ви трябва и едно топче, което може да бъде гумено или пластмасово (може и топка за тенис). Целта на играта е да местите топчето от една чаша в друга и да накарате кучето ви да я намери. Отначало може да не се получи и да се наложи да му помагате. Когато свикне да следи топчето и да го открива, не забравяйте да го възнаградите с лакомство.

6 домашни игри, с които да забавлявате кучето (и себе си)

3. Криеница

За да играете тази игра с кучето си, можете да го оставите да постои в друга стая, а след това да го извикате с познат звук. Изчакайте само да ви намери, а след това отново го възнаградете с лакомство.

4. Игра за трениране на обонянието

За тази игра ще ви трябва стандартна форма за мъфини (с 6 или 12 формички), няколко миризливи храни (сирене или кучешки бисквити), а също и няколко тенис топки. Отведете го в друга стая, а след това разпределете няколко парченца от храните в някои от формите. Покрийте всички форми с топките за тенис и доведете кучето. Целта на играта е само по миризмата то да открие къде има храна.

5. Игра “Подреждане”

Разпръснете куп играчки по пода, а след това накарайте кучето  си да ги вземе една по една и да ги сложи в указано от вас място или кутия. Отново трябва да има възнаграждение за добре свършена работа.

6 домашни игри, с които да забавлявате кучето (и себе си)

6. Бягане по стълби

За тази игра може би ще е необходимо да излезете малко извън пределите на дома си, но пък с нея кучето ви бързо ще изразходва натрупаната енергия и след това ще спи спокойно. Задължително трябва да споменем, че играта е подходяща само за кучета на възраст над година и половина, понеже за по-малките  има опасност от нараняване на ставите. Ще ви е нужна топка за тенис. Вземете я и застанете в единия край на стълбището (отгоре или отдолу), след което хвърлете топката към другия край. Накарайте кучето си да я донесе и не забравяйте в края на играта отново да го възнаградите.