6 интересни европейски града, които започват с буквата У

  • 6 интересни европейски града, които започват с буквата У
    6 интересни европейски града, които започват с буквата У
  • 6 интересни европейски града, които започват с буквата У
    6 интересни европейски града, които започват с буквата У
  • 6 интересни европейски града, които започват с буквата У
    6 интересни европейски града, които започват с буквата У

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 6 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквата У, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни, както и по-подробна информация и за по-долу споменатите.

Уелс, Англия- е малко градче намиращо се в Съмърсет, Англия. То е известно със своята катедрала, която е една от най- красивите в Англия, построена изцяло в готически стил. Влезете ли в нея, ще се почувствате сякаш сте в друго измерение, ще се пренесете в друг свят. Ако пък имате късмет да чуете и невероятните изпълнение на огромния орган, който се намира вътре, то усещането ще е неземно. Със своята внушителност и красота, тя привлича хиляди туристи.

6 интересни европейски града, които започват с буквата УСнимка: Елена Исаева

Освен катедралата можете да посетите и Епископския дворец, да се разходите из градчето или да посетите пазара на Уелс, къдете можете да попаднете на древни реликви. 

6 интересни европейски града, които започват с буквата УСнимка: Елена Исаева

 

Утрехт, Холандия- това е красив холандски град, чевърти по големина в страната, някогашен религиозен център, което обяснява и наличието на множество интересни църкви.Подобно на Амстердам, в Утрехт също има канали, по които можете да се разходите с лодка, любувайки се на цветните къщи, покрай които минавате.В града има интересни музеи, един от които е музеят Спеелклок, посветен на часовниците и музикалните инструменти.Разходете се из пазара, откъдете можете да си купите семена на красиви сортове лалета или дуги цветя.

Уинчестър, Англия - най- доборото място за живеене в Англия, според „Сънди таймс“. И това не е случайно. Градът има богата история и архитектурни паметници на културата, изискана кухня.В Уинчестър се провеждат множество фестивали, най- известен е 10 – дневният празник на пролетта или на цъфтящите ябълкови дървета, който се провежда от 27 април до 6 май.

Урбино, Италия - родното място на Рафаело. Урбино не е много популярен, но е изключително интересен град, с богато историческо и културно наследство, включен в списъка на Юнеско. Университетът в Урбино е един от най- старите в Европа, на около 500 години. В града има добре запазени архитектурни сгради и паметници. Интересна за посещение е родната къща на Рафаело, където са съхранени произведения на твореца, както и картини на неговия баща Джовани Санти.

6 интересни европейски града, които започват с буквата УСнимка: pixabay.com

Удине, Италия - намира се на границата със Словения. Градът е възникнал през 983 г. Има запазени редица исторически сгради. В стария град се намира замъкът Удине, катедралата Удине. Символ на града е Лоджия дел Лионело, готическа сграда с красиви венециански арки. В историческата част на стария град се намират няколко големи красиви площади, заобиколени с не по- малко интересни постройки, запазили духа на отминалите векове. Освен с история, Удине е известен и с живописна природа, многоцветни градини. Отидете в GiardinGrande да се полюбувате на великолепните дървета.

Улм, Германия- живописно немско градче, разположено на река Дунав. В Улм се намира известната катедрала с най- висока църковна кула в света. Разходете се из рибарския квартал, който се нарича Малката Венеция, и се насладете на красивите гледки, които пресъздават малките типично немски къщички. Улм е родното място на Алберт Айнщайн. Отбийте се в това цветно и китно градче, потопете се в невероятната атмосфера, посетете някое уютно ресторантче да похапнете от типичните немски наденички с по халба традиционна немска бира.