6 вещи, които не предполагате, че може да ви потрябват на почивка

  • 6 вещи, които не предполагате, че може да ви потрябват на почивка
    6 вещи, които не предполагате, че може да ви потрябват на почивка

Вечният въпрос, когато стягаме багаж преди пътуване: „Забравям ли нещо?”

Всички знаем, че когато събираме багажа си за почивка, започва едно чудене какво ще ни трябва, дали пък не вземате твърде много неща, или твърде малко. И често става така, че забравяте неща, които всъщност са от голяма полза, когато сте на хотел.

1. Разклонител

Често в хотелските стаи контактите са или недостатъчно или са разположени на доста неудобни места. Има и случаи, в които просто има един, към който е включена нощната лампа. Тогава започва голямото чудене къде да включите телефона си да се зарежда или лаптопа или някое друго от електронните ви устройства. Обичайно най-удобно е до нощното шкафче, за да си ви под ръка. Ето защо разклонителят е странна, но функционална вещ по време на почивка. 

2. USB разклонител 

Когато сте на почивка, навярно носите със себе си, освен телефон, също и фотоапарат, електронен четец, външна батерия, смарт часовник и какво ли още не. И на всички батериите се изтощават доста бързо, така че понякога едно USB зарядно не стига. Ето защо USB разклонителите са идеално решение за зареждане на повече от едно електронни устройства наведнъж.

3. Швейцарско ножче

Всеки уважаващ себе си пътешественик трябва да има швейцарско ножче в раницата си. Няма да преувеличим, ако каже, че това е една от най-практичните вещи изобретявани някога! Удобното е, че повечето швейцарски ножчета разполагат с отварачка, тирбушон, малка ножичка, остър нож, а може и отвертка. Всички те са неща, които определено ще ви влезнат в употреба, когато сте на път. 

4. Машинка срещу комари

В някои хотели и къщи за гости не са чували за комарници, така че сами ще трябва да се справяте с тези натрапници. Ето защо е добре да имате в багажа си една от онези електрически машинки с пълнител, които прогонват комарите, така че да успеете наистина да си починете и да се наспите спокойно и без дразнители. 

5. Допълнителни пликове

Ето едно нещо, което сме склонни да забравяме. Всеки път, когато сте на хотел, започва едно чудене къде да складирате мръсните дрехи например. И ако прането не влиза в плановете ви за пътуването, то трябва да си приберете мръсните дрехи заедно с чистите в един куфар, което не е особено практичен вариант. Ето защо няколко найлонови пликчета биха спасили положението, що се отнася до влага и миризми.

6. Мобилен рутер

Портативните рутери са толкова малки и удобни за пренасяне, така че напълно си заслужава да притежавате един такъв. Така ще е сигурно, че там, където отивате, наистина ще имате добър интернет. Защото, както както сигурно ви се е случвало, в хотелите интернетът никак не е на ниво.