7 истински истории за хора, качили се на грешния самолет

  • 7 истински истории за хора, качили се на грешния самолет
    7 истински истории за хора, качили се на грешния самолет

Ако се чудите дали наистина е възможно човек да се качи на грешния полет и какво се случва, четете надолу.

Подбрали сме няколко истински истории, споделени в социалната мрежа Quora, от които ще разберете какво наистина се случва, когато човек се качи на грешния самолет.

*

През 2012 г. отборът на Атлетик Билбао достига до финалите на Европейската лига срещу Атлетико Мадрид. Тази година финалът трябва да се играе в Букурещ, Румъния. Група от 400 загубили ума, дума и ориентация фенове на отбора се качват на самолета, за да викат за своя отбор. Само че се качват на самолет за Будапеща вместо за Букурещ. Звучат подобно, но са на 800 км един от друг. Поне Атлетик пада с 3 на 0, та не са изпуснали много.

*

Веднъж на борда на полет от Атланта за Хюстън, САЩ, мъж се качва и гледайки билета си, отива до мястото си и моли жената, седяща на него, да се премести. Жената също вади билета си и показва, че номерът на мястото й е същият. Мъжът обаче избухва, започва да крещи и да блъска по седалката. Жената е принудена да се премести, като стюардесата я настанява на друго свободно място. Тъкмо ситуацията се успокоява, в самолета обявяват „Уважаеми пътници, добре дошли на борда на полет ХХХ от Атланта за Хюстън...“. В този момент възмутеният узурпатор замръзва на място, изкрещява „Аз съм на грешния полет!“ и в луд бяг, и с червено от срам и гняв лице излита от самолета.

*

Преди години децата на мои приятели (на 6, 7 и 9 години) трябва да стигнат със самолет при баба си и дядо си от Бостън до Балтимор, САЩ, и нямаше кой да ги придружи. Децата и преди са пътували със самолет и затова родителите ги пускат сами. На летището намират служител на авиокомпанията, на когото поверяват децата. Служителят им помага да минат проверката за сигурност, гейта и да се качат на самолета. Децата сядат послушно на местата си, хапват чипс и гледат телевизия, докато самолетът започва да рулира по пистата и да се готви за излитане. Когато капитанът казва „Дами и господа, добре дошли на полета за Орландо, Флорида...“, едното дете натиска копчето, за да повика стюардесата. „Извинете, закъде е този самолет?“, пита то. „За страната на Мики Маус“, казва ентусиазирано стюардесата и се учудва, че децата избухват в плач. „Ама ние трябваше да отидем в Балтимоооор!“. Самолетът се връща обратно, децата са прехвърлени на правилния полет, а родителите не разбират за случилото чак до кацането в Балтимор.

*

Майката на приятел беше пратена във Варшава, Полша вместо Болоня, Италия. След като каца от Аржентина в Рим, тя трябва да се прехвърли на полет до Болоня. Когато пита служител на летището за гейта си, той я праща на този за Полша. Оказва се, че той е чул Полоня (така се произнася Полша на италиански).

*

Летях от Париж за Мюнхен. Стюардесата дойде и попита: „Кой от вас, дами и господа, лети за Мюнхен?“. „Всички“, помислих си. Оказа се, че не. Всъщност за Мюнхен летяха само няколко души, които бяха се качили на грешния самолет.

*

Веднъж на летище Нюарк, САЩ, имаше много закъсняващи вътрешни полети, заради което имаше много международни полети, които изчакваха закъснелите прехвърлящи се пътници. Беше голяма суматоха. Малко преди да тръгнем, стюардесата на полета ми до Амстердам обяви: „Уважаеми пътници, добре дошли на полета за Амстердам. Ако Амстердам не влиза в плановете ви за пътуване, можете да напуснете самолета сега“. Да, със сигурност това обявление трябваше да е полушеговито, но веднага след него чух суматоха зад гърба си и видях момче и момиче, които отидоха до вратата на самолета и поискаха да слязат.

*

През 90-те летях от Брюксел за Лийдс. Извозиха ни с автобус от залата за заминаващи до самолета. Имаше редица от няколко еднакви самолети, като ние се качихме в този, пред който спря автобусът. Имаше малко забавяне и пилотът се показа на вратата да се извини, тъй като се оказало, че друг самолет бил спрял на неговото място и изчаквал да се премести. След това внезапно попита: „Вие всички ли летите за Лийдс?“. Ние отговорихме „да“. „Чудесно, - каза пилотът, - защото аз летя за Люксембург“.