7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

  • 7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят
    7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Построени, за да покажат силата и богатството на владетелите вътре, дворците са разкошни и си струва да се посетят.

Освен величествени и забележителни, понякога те крият много тайни, истории от миналото и за тях се носят какви ли не разкази и приказки. А ето и видите 7 от най-красивите дворци по света.

1. Императорски дворец, Токио

7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Сегашният императорски дворец е разположен от другата страна на замъка Едо. В голяма паркова местност, заобиколена от ровове и масивни каменни стени в центъра на Токио, на кратка разходка от гара Токио. Това е резиденция на имперското семейство на Япония.

Вътрешните земи на двореца не са отворени за посетители, освен на 2 януари (поздрав за Нова година) и 23 декември (рожден ден на императора). Посетителите могат да влязат във вътрешните дворцови площадки и да видят членовете на Императорското семейство, които правят няколко публични изяви на балкона. През останалата част от годината се предлагат разходки с гид на дворцовите площадки, въпреки че не се влиза в самия дворец.

2. Зимен дворец, Санкт Петербург, Русия

7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Разположен между двореца Embankment и дворeцa Square, Зимният дворец в Санкт Петербург е официалната резиденция на руската монархия от 1732 до 1917 г. Той е построен в монументален мащаб, за да отразява силата на Русия.

Нивата на екстравагантност, които се разкриват пред погледите на посетителите са главозамайващи. Всяка стая е с блестяща, позлатена настилка, инкрустирана със стенописи. Уверете се, че няма да пропуснете зашеметяващите общи зали, обновени след Втората световна война. Музеят към двореца има над 3 милиона експонати, включително шедьоври на Леонардо да Винчи, Рембранд, Моне, Реноар, Пикасо, Ван Гог и Кандински. 

3. Дворецът Топкапъ, Истанбул, Турция

7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Високо на хълм, с изглед към Босфора, дворецът Топкапи е бил предпочитана резиденция за османските султани в продължение на повече от 400 години. В разцвета си той е помещавал над 4000 души и е съдържал джамии, болница, пекарни и монетен двор.

Днес разкошните павилиони, пълна с бижута съкровищница и разточителен Харем дават увлекателен поглед върху живота на султаните. Дворецът и музеят са отворени всеки ден с изключение на вторник. От посетителите се изисква да носят подходящо облекло, а снимките са забранени в изложбените зали.

4. Бъкингамският дворец, Лондон, Великобритания

7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Бъкингамският дворец служи както за офис, така и за лондонската резиденция на нейно величество кралицата. Това е един от малкото работещи кралски дворци, останали в света днес. Дворецът е дълъг 108 метра отпред, дълбок 120 метра и висок 24 метра и има 775 стаи, включително 19 държавни кабинети.

Всяко лято кралицата организира ден на отворените врати за гражданите. Посетителите могат да се скитат из деветнадесетте великолепни държавни кабинети, много от които предоставят обстановката за тържествени поводи и официални церемонии. Всички стаи са обзаведени с едни от най-големите съкровища от Кралската колекция. 

5. Grand Palace, Банкок, Тайланд

7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Дворецът, който се намира в сърцето на тайландската столица, на брега на мътната река Чао Прая, в Банкок е официалната резиденция на Сиамските крале от 1782 г. Построен в класически тайландски стил с остри кули и пъстри керемиди, комплексът е дом и на Храма на Изумрудения Буда, резиденцията на най-свещената будистка скулптура в Тайланд.

Най-добрият начин да стигнете до Големия дворец е да вземете лодка Chao Phraya River Express до пристанището Чанг, от където двореца е на кратка пешеходна дистанция. Дрехи се предлагат на главния вход на двореца, ако имате нужда да се покриете, но е необходим депозит.

6. Алхамбра, Андалусия, Испания

7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Кацнал на върха на Ал Сабика, на левия бряг на река Даро, Алхамбра е скъпоценен камък на мавританската култура. Място, където фонтаните струят, листата шумолят и древните стихотворения са изписани в камъка. Взимайки името си от арабския, al-qala'a al-hamra (Червеният замък), предната част на двореца е построена над Гранада

С над 6 000 посетители през горещите летни месеци, най-добре е да посетите замъка извън туристическия сезон. По този начин ще можете да се насладите на богатите детайли на спокойствие и може би ще ви остане време за няколко спокойни моменти в прохладните, прекрасни придворни градини.

7. Дворец Майсур, Индия

7 невероятни кралски дворци от цял ​​свят

Дворецът Майсур, в Южна Индия, е официалната резиденция и седалище на Wodeyars - Махараджата от Майсур, кралското семейство на Майсур, управляващо държавата от 1399 до 1950 г. В двореца се помещават две церемониални заседателни зали на кралския двор и включва гигантски масив от придворни градини и сгради.

В Mysore има няколко дворци, но този е построен в центъра на крепостта и е най-впечатляващият. Дворецът е посещаван от над 6 милиона туристи годишно, на второ място след Тадж Махал.