7 съвета за отиващите на фестивал

  • 7 съвета за отиващите на фестивал
    7 съвета за отиващите на фестивал

Лятото е сезонът на фестивалите.

Затова ви подготвихме този прост списък със съвети, които със сигурност ще са ви от полза – особено, ако ще посещавате такъв тип събитие за първи път.

Ето ги и тях:

1. Направете палатката си разпознаваема

Дали ще сложите флагче, лепенка или друг разпознаваем знак, че именно това е вашата палатка, не е от голямо значение. Важното е да я отличавате от останалите – особено, ако е по-комерсиален модел.

2. Разположете палатката си стратегически

Мястото трябва да е далеч от централни пътеки (за да не се спъват в нея) и по-близо (но не твърде, заради миризмата) до някои от тоалетните или душовете.

3. Слънцезащитни кремове

Задължително си вземете слънцезащитни кремове и ги използвайте обилно. Едно изгаряне може да провали цялото ви преживяване на фестивала.

4. Мокри кърпички

Запасете се с мокри кърпички – винаги са от полза и определено ще ви потрябват. Дори може да ви  наложи да се „изкъпете” с тях.

5. Допълнителни чорапи и обувки

По време на фестивал никога не е изключено да завали, затова най-добре си вземете допълнителен чифт чорапи и обувки.

6. Ядки и барчета

Да стоиш прав по цял ден си е изтощително, а храната по фестивалите в повечето случаи е скъпа или пък няма да е по-вкуса да някои от вас. Затова предварително се запасете с ядки и барчета от сушено плодове за целия престой – малки по обем са и много засищащи.

7. Избегнете задръстването на тръгване

Ако можете, станете рано в последния ден от фестивала и си тръгнете, докато другите още спят, за да избегнете големите тълпи в по-късните часове.