7 странни факта за Китай

  • 7 странни факта за Китай
    7 странни факта за Китай

Китайците са от онези народи, които не спират да изненадват.

При тях винаги може да се натъкнете на неща, които не съществуват в никое други кътче на земята. Затова ви подбрахме тези 7 причудливости, за които сме сигурни, че повечето от нас дори не са и чували.

1. Цели акули и крокодили в „Уол-Март“

Въпреки че китайците ядат само определени части от тези животни, може да забележите, че в няколко вериги магазини в страната ги продават цели – при това с отворени усти.

2. Гъски вместо полицейски кучета

Колкото и странно да ви се струва в някои райони на страната полицията използва гъските като алтернатива на кучетата. Според пазителите на реда птиците разполагат с нужното отлично виждане и агресивно поведение, за да могат да заемат позицията.

3. Живи раци, продавани във вендинг машини

Звучи ужасяващо, но в метростанциите на някои китайски градове, има вендинг машини, които продават живи раци в пластмасови кутии, държани при постоянна температура от 5 градуса.

4. Спасенията от задръстване

Искало ли ви се е да се телепортирате, когато попаднете в задръстване? Е, в Китай винаги можете да се възползвате от една специална услуга, която да ви спаси от претъпканите пътища. Ще ви бъдат изпратени двама души – единият от тях ще се погрижи за вашата кола, а другият ще ви отведе на мотор до желаното от вас място.

5. „Тийбъкс“ (копие на „Старбъкс“)

„Тийбъкс“ е китайска верига заведения за чайове, създадена по образа на американския „Тийбъкс“. Там можете да опитате всевъзможни видове топли и студени чайове.

6. Мрежи около сградите против самоубийства на служители

Не е рядкост да видите мрежи покрай общежитията на някои фирми. Те са специално поставени, за да предотвратят опитите за самоубийство на служителите.

7. Фантомни сватби

Ето и нещо наистина извратено – някои хора крадат и продават трупове за хиляди долари на семейства, които организират бракове за своите мъртви неомъжени млади роднини.